Vekthysteri hos gravide, konkurranse om å få små barn!

Jeg ble helt rystet da jeg leste en artikkel på Facebook i går fra Klikk.no om kroppspress blandt norske gravide. Trenden med å trene hele svangerskapet, ikke legge på seg og komme kjapt tilbake i form etter fødsel har bredt seg til fokus på det å få små barn , gjerne under 3000 gram, da han man vært “flink”. Dette har gått for langt, man skal ikke slanke et foster! Her er det på tide med en ny diagnose, Babyrexia nevrosa.

I følge norsk jordmorforening er gjennomsnittvekten norske nyfødte 3500 gram og blir regnet som “stort” først etter 4500 gram.

Her er jeg, høygravid og på overtid i 2008. Jeg har på ingen måte slanket meg i svangerskapet, men levd sunt og sikkert spist litt for mye boller nå og da.

Vår nyfødte veide 3820 gram og kledde hver eneste ett av dem. Han var langt ifra hverken feit eller stor. Jeg var nok litt rund i kjaken derimot, men det er beviset på at barnet i magen tar det det trenger og mesteparten av overskuddet legger seg på ræva til mor.