Blue Couples Sensimar, Phuket.

Innlegg skrevet i samarbeid med Star Tour   Ja, reklame skal merkes, men milde måne, ikke ta dette som reklame, dette er varme anbefalinger som jeg av all hjertens lyst deler med dere. Khao Lak er balsam for sjelen og jeg er så utrolig takknemlig for å ha blitt invitert med på denne turen som gjør meg så godt at jeg blir rørt. Thailand er et land som får deg til å føle deg så velkommen, man blir ikke lurt, utnyttet eller sett ned på av noen og de lokale vet ikke hva godt de kan gjøre for deg. Det eneste som er vanskelig her er språket, jeg liker å lære meg noen strofer i ale land jeg besøker som takk, god dag osv men Thai er vanskelig altså. Jeg har såklart lært meg takk nå, men NÅR jeg skal bruke det så forsvinner det fordi jeg tenker for hardt på tonefallet en å bruke for at det skal bli riktig. Her om dagen gikk jeg forbi en portvakt og han sa et eller annet hyggelig (sikkert) og i farten så sa jeg bare det jeg trodde han sa, men det ble “hijab” og det er vel neppe et ord her. Eller, man vet aldri.. Jeg nikket ihvertfall og gikk raskt forbi.


Litt morgenstemning på vei til frokosten i dag. Det er deilig at det er så stille her. Det er jo et Blue Couples hotell, som betyr at det ikke er barn her og alt er tilpasset par og enslige. Litt mer info om hoteller finner du HER                                                      Khal Lak ligger en times kjøring fra flyplassen i Phuket. Phuket er mye mer kommersielt i forhold til dette området og her finner du f.eks ingen selgere ved stranden, ikke no mas, bare fin ferie, rene fine strender, snille mennesker og ikke en russer å se. I går var vi på matkurs. Kwan`s cooking class er en dame som snakker meget godt engelsk, hun er ikke kokk men en utrolig dyktig lærer. Såklart kan hun å lage mat også, og hun lærte oss mye viktig kultur.
Først var vi på markedet og fikk lære alle urtene og typiske ingredienser i Thaimat. Her er all maten fersk og markedet er åpent fra 02 om natta til 13 på dagen. 

Lunshpause for flere. Hunder fins overalt her, men vi klapper de ikke. Jeg ser at flere gjør det, men det er sikkert greit å la være. Det er svært skjelden at turister blir syke her i landet og kjøkkenhygienen er veldig god. Selv på hotelletforsikrer de gjestene om at de f.eks bruker rent vann i isbiter og vi får gratis vann på flaske på rommet hver dag.

Matglade jenter! Vi lærte flere nyttige ting på dette kurset: -Å balansere spicy krydder. Om der første og siste du smaker er chili så er ikke maten balansert. Med bruk av bl.a sukker og fish sauce balanserer smaken seg slik at du kjenner alle smakene likt og chilien ikke overdøver resten av ingrediensene. Dette var utrolig nyttig å lære og jeg gleder meg til å kokkelere hjemme. jeg sendte mail til sønnen min: Mamma har lært seg å lage mat! hahaha -I Thailand betyr Yes likegjerne No. En Thai vil alltid svare Yes, før svaret som egentlig er No, kommer. Spør derfor alltid flere ganger så du er sikker på at du får riktig svar, det er helt normalt og “Yes” er en formalitet, en høflighet som de har innebygget. Bli derfor ikke irritert når du får feil mat, drikke eller lignende. Be om det du skulle ha og du får (kanskje) det, men det blir ikke sett på som negativt, ingen spytter i maten din av den grunn. -Spis opp risen din. I Thailand jobber de veldig hardt og bøndene blir alltid respektert for innsatsen sin. Ris er hovedretten deres og den skal ikke sløses. Om du får servert mer ris enn du spiser, be om en ekstra tallerken, forsyn deg med det du kommer til å spise og la resten ligge igjen på serveringsfatet. Her kaster de aldri mat, alt blir brukt, om så gitt til hundene eller katten. I en Thaifamilie serveres “fried rice” fra gårsdagens ris som var til overs.
Tenk, dette har jeg laget selv! Forretten er Kung Sarong og og hovedretten er Chicken Panang Curry og Chicken Cashewnut. Matkurset var like i nærheten av hotellet og alt blir arrangert fra resepsjonen, transport og tidspunkter. Enkelt og veldig matnyttig. KWAN`S COOKING CLASS