Vi løp med Else for Syria

Mitt engasjement for Syria ble utrolig sterkt en morgen for en stund siden da jeg leste saken om en gutt på tre år som døde av skadene fra krigen. Rett før han døde hadde han sagt: “Jeg skal fortelle alt til Gud”. Dette tok helt knekken på meg og jeg ble sittende trøstesløs og gråte lenge. Jeg fikk plutselig forståelsen for hvor virkelig dette er for de det angår, og hvor til og med små barn forstår at de blir utsatt for grov urett. Og at en liten gutt innser at han skal dø.. Jeg satt i sofaen full av tårer og min egen lille gutt reagerte selvfølgelig og ville trøste meg, og jeg fortalte han hvorfor jeg gråt; at jeg gråt for en gutt som kjempet for seg selv men ikke fikk nok hjelp av andre. Og at jeg skulle ønske at jeg kunne hjelpe han. For noen dager siden snakket jeg i telefonen med en engasjert i flyktningehjelpen og da fortalte jeg bl.a om denne historien og mine reaksjoner på det. Og etter samtalen, som var ganske lang, kom sønnen min som jeg trodde hadde sett på barnetv og gav meg en klem og sa; “Mamma, skal du hjelpe han gutten som sa at han skulle fortelle alt til Gud?” -Ja, vi skal det, sa jeg. Alle sammen, på lørdag.   Vi har løpt på Sognsvann i dag sammen med en meget sliten men imponerende standhaftig Else Kaas Furuset. For hver fadder hun får inn for Flyktningehjelpen så løper hun en runde rundt vannet som er 3,3 km. I kveld kl 21:40 har Flyktningehjelpen Artistgalla på TV2 og som i år har fokus på den grusomme og akutte situasjonen i Syria. Jeg har blitt fadder, og det håper jeg det er mange andre som blir. Send “fadder” til 08009 og bli fadder i dag du også. Vi har det godt her i Norge, forbasket godt.