Bursdag og hjemmelaget fotballkake

Jeg stod tidlig opp i går for å pynte kaken til Theodors 6 års bursdagsfest. Han så et bilde av en fotballkake i et inspirasjonsblad fra Cakas og da tenkte jeg at i år skal jeg prøve å lage kaken selv, siden jeg har “kjøpt meg fri” så mage år tidligere. Vi fant alt vi trengte til kaken, også ferdig farget marsipan på Cakas. Ambisjonsbildet (over) og progresjonsbildene som fikk meg til å svette litt underveis.
Ørjan viste meg et triks som han lærte seg på Masterchef for å unngå kliss og søl med kremmerhus; Oppskriften på sjokoladekaken fikk jeg av en venninne av meg: Kakebunn: 8 dl hvetemel 350 g meierismør (smeltes) 4 egg 5 dl sukker 4 ss kakao 2 ts natron 1 ts salt  4 ts vanlijesukker 1 ts bakepulver 7 dl kefir Visp egg og sukker i ca 3 min og tilsett smeltet smør, tørrvarene og kefir. Stekes midt i ovnen på 175 C i ca 30-40 min. Glasur: 2 ss kakao 10 ss kaffe eller 1 eggeplomme (jeg byttet ut noe av kaffen med melk) 8 ss smeltet sømr 2-3 ts vaniljesukker 7-8 dl melis   Jeg bakte 2 kaker og kuttet litt av dem på sidene. 1 porsjon glasur i midten og 1 porsjon over. Ja, så ble den ganske ok til slutt likevel da? Vi var kjempeheldige med været og kunne ha party ute i barnehagen /Kjole HER/ Solbriler HER Og med Theodors favoritt Vapianopizza, ballonger, mange venner og en svett lugg så ble dagen helt perfekt!
Restespising..