Skuddet i natten

Her en morgen, grytidlig, satt jeg oppe med en og nøt noen søvnløse timer.Det var helt stille overalt, ingen lyder hverken i huset eller fra gata og jeg koste meg med te og knekkebrød.Plutselig hører jeg et smell. Et skarpt men matt smell som var så høyt og konsist at jeg tenkte med en gang; -Det der kunne vært et pistolskudd.Jeg er oppvokst på gård og har en storebror og jakt og våpen har vært en naturlig del i livet mitt. Jeg er dessuten en veldig god skytter og detaljist så det hadde nok noe med at jeg dro kjennskap til denne lyden som smalt.Lyden hørtes ut som den kom fra leiligheten under, der de har kjøkken og soverom. Herregud, tenkte jeg, og lyttet godt etter. Ett enkelt skudd er ikke nok til å ta livet av hele familien, og jeg ventet nå på å høre et skrik, et brøl eller en eller annen reaksjon som bekreftet mistanken min før jeg kunne dra en konklusjon. Tenk om jeg måtte ringe politiet da?Jeg så for meg scenarioet. Ville vi naboer måtte i avhør i en sånn situasjon? For sikkerhets skyld så jeg på klokka på dataen, 05:23. Vi har ganske spesielle naboer, men skulle de virkelig finne på å skyte hverandre? Eller, en av de? I såfall, hvem skjøt hvem og hva ville skjedd med barna da? Skulle de leve med en far eller mor som har drept den andre forelderen? Norge har dårlige lover på slikt, en drapssiktet forelder har faktisk samværsrett med barna sine enten de vil eller ikke har jeg hørt.Skulle vi kunne bo i en leilighet i mange år fremover dersom noen var blitt drept i etagen under oss? Tankene mine fløy.. Men jeg hørte aldri noe skrik eller brøl. Og til slutt så glemte jeg hele greia antagelig. Jeg fortalte det til familien ved frokostbordet da, de mente det hadde rablet for meg av søvnmangel.****************************I går kveld var jeg og mannen min alene hjemme og skulle endelig kose oss med Suits og litt snacks.Han var på kjøkkenet og jeg i stua og så hører jeg han; -Hah! Hvilken idiot har glemt en stor Solo i fryseren da? Han kommer inn med en stor frossen bit solo han gir til meg. Den smaker godt. Har flasken eksplodert? Spurte jeg. -Om den har, hvordan tror du ellers jeg fant så store biter?Jeg rødmet mens jeg tenkte meg om, talte dager fort i hodet mitt og fikk plutselig et regnestykke til å gå opp. Du, det var nok jeg som glemte den brusen i frysen.. Og nå vet jeg hva som smalt den morgenen..!