At jeg ikke har gjort dette før!

Skrevet i samarbeid med Kolonial.no Nøden lærer naken kvinne å spinne hetes det, og det kan faktisk påberopes nødtilstand når jeg vagger hjemme i termindager iført pysjamas og ullsokker, usminket og utilregnelig. Mannen min har vært en helt de siste månedene, han tar ansvar for det meste egentlig, og jeg gjør jo alt jeg kan for å lette på arbeidsmengden hans. Så når jeg fikk i oppgave å bestille matvarer fra Kolonial.no så tenkte jeg “Flott, for en luksus! dette passer bra!” og satte igang øyeblikkelig. Vel, jeg har nå fått meg en stor aha-opplevelse. For det er jo ikke luksus i det hele tatt. Tvert imot så er det noe vi burde ha gjort for lenge siden, for dette er rett og slett som å gå i butikken. Eller, det er bedre enn å gå i butikken så luksus er det jo på den måten, men det er jo ikke noe dyrere sånn som jeg først trodde! Det er akkurat samme prisene som på vanlig dagligvarebutikk, og de har akkurat de samme varene, og det eneste du betaler er 79 kroner for å få det levert på døra hjemme til avtalt tidspunkt (eller hente de gratis ferdig pakker på valgt hentested). Her er min topp argumentliste for å handle på kolonial.no: -Jeg handler det jeg skal og varene finner jeg mye enklere og raskere enn når jeg leter i butikken. -Jeg unngår mer-kjøps fellene og totalen blir faktisk billigere, og magrere da jeg har en lei tendens til å kjøpe en sjokolade-for-the-road. -Ingen krangler med ungene i butikken, jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har måtte dra med meg en sliten fire,fem,seksåring (det tar nemlg aldri slutt) etter barnehage/skole som slår seg vrang når han ikke får ett eller annet eller er sulten eller må på do.. -Jeg sparer tid og kan bestille varer helt frem til kl 02.00 på natta for levering neste dag. -Jeg finner fine og enkle middagstips og med kun ett tastetrykk har alt jeg trenger lagt seg i handlekurven, voila! -Nettbutikken husker hva jeg pleier å handle så nå går vi aldri tom for dopapir, melk og brød (som er de dagligbvarene nordmenn oftest glemmer å handle ifølge statistikken). Jeg sa til Masterchef-Ørjan at jeg syns det er så sexy med menn som lager mat og siden han slapp å fysisk gå på butikken så stilte han gledelig i bar overkropp og fulgte stolt oppskriften til Chili Con Carne, som vi faktisk aldri har laget fra bånn før. (Det er forresten kjempeenkelt, men det sa jeg ikke noe om).  Ørjan var veldig opptatt med å vise meg triksene sine for å fjerne hvitløksskall ved å riste de i en kjele så jeg sa bare “wow så flink du er!” og ignorerte glatt den hoverende kommentaren: Det er derfor du aldri hadde kunnet være med på Masterchef vet du jenta mi..”  La nå mannen lage mat, tenkte jeg. -Men jeg hadde knust han i å lage brun saus.   Så det ble lørdagsmiddagen vår. Veldig enkelt, veldig godt 🙂 Og med druejuice i rødvinsglass.  Nå skal jeg faktisk sette meg ned og bestille på nytt, for det er jo en del ting som er greie å ha i hus dersom jeg finner på å føde de nærmeste dagene og da skal ihvertfall Ørjan slippe å løpe småærender i butikken mellom alt det andre. Først og fremst: Dopapir, melk og brød og masse middag så ingen skal måtte gå sultne når mor er vekke. Og litt godis må de få 🙂 Jada pusen, du skal få tunfisken din. (Sorry jeg har flekkete pysj på, sånn er det bare akkurat nå..)