Ingen tørketrommel? -Ingen tøymykner.

Det går mye klesvask om dagen, håndklær og sengetøy, gulpekluter og klær. Vi bor i en leilighet med fellesvaskeri i kjelleren, men det blir veldig upraktisk med den lille så vi vasker det meste i vår egen vaskemaskin på badet i leiligheten. Hittil har det gått veldig bra siden vi har veranda som vi kan tørke klær på men nå når det regner og er surt så går jo ikke det. Og skittentøyshaugen hoper seg opp raskere enn ett tørkestativ klarer å ta unna. Det er bare èn løsning på problemet og det er tørketrommel. Men det mener mannen min at vi ikke har plass til. Jeg har virkelig forsøkt å overtale han, finne ulike løsninger på hvor den kan stå både på badet, i gangen og på kjøkkenet. Jeg er til og med villig til å flytte stellekommoden fra badet til soverommet for å frigjøre plass og bare bruke stellematte til babyen. -Og jeg har googlet “kondenstørketrommel” for å vise han at vi slettes ikke trenger hull i veggen og eliminerte dermed det argumentet. Men, han sier likevel stadig nei og står på sitt om at vi ikke har plass.  Ørjan er så forbanna sær på enkelte områder og kan være skikkelig old school. Du kan tro jeg brukte lang tid på å få microbølgeovn for eksempel. “Vi skal ikke ha noen pling-mat” som han sa, men jammen var han den som brukte den mest når vi endelig fikk den i hus. Så, hva gjør jeg? Her er vårt nye sengetøy, det la jeg på sengen uten å vaske det først. Du kan tro han ble sur. Hva skal jeg gjøre da? Svarte jeg blondt, jeg rakk jo ikke å vaske og tørke det og alt annet var skittent. Jeg merker at jeg begynner å få inn et poeng.  La meg understreke at fordelingen av husarbeid hos oss når det kommer til klesvask er at jeg setter på klesvasken og Ørjan henger opp og bretter når det er tørrt. Så legger jeg på plass. Fordeling etter evne som fungerer bra. Men nå er Ørjan i høysesong på jobben og er mye borte og med en liten på armen så blir ikke det mulighet til å få gjort en brøkdel engang. Jeg merket at det uvaskede sengetøyet utgjorde et poeng, men jeg har et siste kort i ermet, selve trumfkortet. -Jeg har nå sluttet å bruke tøymykner. Primært på hans klær og favoritthåndklær såklart, og jeg observerer at han stusser når han kler på seg sine stive jeans og må stryke selv t-skjortene sine. Og jeg sier ingenting, jeg lener meg tilbake og tar tiden til hjelp. Snart, snart har jeg tørketrommel i hus..