Challenge: Kom i form etter fødselen

IMG_0743

Da jeg startet å trene etter fødselen fikk jeg helt sjokk over hvor svake musklene mine var. Jeg var som Erlend Elias søker lykken, jeg falt og lagde lyder, pustet og peste, klagde og eide ikke balanse. Men Sunniva, min PT, begynte i det små, på mitt nivå, og sakte men sikkert har vi fått vekket liv i muskulaturen min og nå driver hun å snikøker vektene mine hele tiden. Hun har latt meg erfare mestring, noe av det viktigste for å få resultater og hun har laget denne challengen til meg og DEG, håper du blir med!

Kjør programmet tre ganger, hver dag i hele mars! Bruk babyen din som vekt og la det bli en del av kosen. Dexter elsker spesielt den siste øvelsen, da skrattler han skikkelig!

Lykke til!

1. Bevisstgjøring bekken/kjernemuskulatur

(Se bilde over)Denne øvelsen gjorde jeg mye i starten for å få kontakt med magemusklene mine. Press først korsryggen ned i gulvet og hold. Vipp bekkenet opp mot taket. Tenk at noen løfter knærne dine opp mot taket, jeg klarte ikke løfte bekkenet i det hele tatt men kjente at musklene tok tak og det er det som er poenget. Hold i 5 sek mens du puster og slapp av i 5 sek. Gjenta. Etterhvert kan du endre denne øvelsen til en situp variant om du vil/klarer.

IMG_0747

2. Bekkenhev

Stram magen (press den ned i gulvet) og hev hofta mot taket. Tenk at knærne skal opp i taket. Du trenger ikke fysisk løfte hoften opp, det holdet i massevis når du kjenner at du får tak og det svir skikkelig i magemusklene under navlen. 10 løft.

IMG_0724

3. Pushups x 10

Min største utfordring! Jeg kommer meg ned, men ikke alltid opp. Men jeg blir flinkere og flinkere og klarer jeg 10 stk halvveis ned så er jeg strålendes fornøyd. Noen ganger står jeg med strake bein, stram mage og rett rygg (ikke svai) og bare senker meg ned så sakte jeg klarer.

IMG_0736

4. Sideplanke 30 sekunder

IMG_0749

5. Ufall bakover

– Sett ett bein bak, senk hoften rett ned så langt du klarer. Tenk 90 graders vinkler overalt. Ha vekten på hælen (viktig). Bytt bein annenhver gang, 20 stk.

 

IMG_0751

6. 6.Sidelengs knebøy

Skritt sidelengs ned i knebøy. Husk rett rygg (90 grader over alt)  og vekten på hælen og skvis rumpa godt hver gang du kommer opp. 10 skritt til hver side.

Lykke til! -Og sjekk innimellom at jeg har gjort øvelsene mine, så lover jeg å gjøre det samme til deg 🙂