Om penger

780175

At jeg skulle komme i Dagens næringsliv pga inntekten min hadde jeg aldri i verden trodd skulle skje, men nå er de nok en gang nyskjerrige på bloggere og inntekt så jeg valgte å uttale meg om det, og det for første og siste gang.

Inntekt er faktisk en privatsak, men jeg vet hvor mange bloggere det er der ute som blir LURT fordi de ikke aner sin verdi og blir utnyttet av bedrifter som får nesten gratis reklame med antagelig bedre uttelling enn hva de hadde fått ved å kjøpe en annonse i en avis. Vi er gründere vi bloggere, vi er en ny yrkesgruppe som, og jeg må si at jeg har verdens beste jobb. Men prisen for lønnen min er høy, og jeg jobber mange mange flere timer hver dag enn mange tror for å kunne kle alle rollene mine som mor, kone, blogger, salongeier og nettbutikkeier. Og det er slettes ikke alltid jeg strekker til og jeg må ofte be noen om unnskyldning.

Hvorfor jeg gjør dette? Fordi jeg vil kjøpe hus til barna mine. Mine oppsparte midler forsvant i finanskrisen og jeg har brukt mange år på å komme meg på fote igjen. Inntekten DN nevner stemmer ikke i det hele tatt for de vet ikke hva jeg tjente i fjor og jeg kommer heller aldri til å fortelle de hva jeg tjente.  Det var faktisk da jeg fikk kreft (innleggene om det ligger kategorisert under “Radiumhospitalet”) at jeg fikk ut fingeren med bloggen. Jeg måtte enten begynne å tjene penger på den for å forsvare all tiden jeg brukte på den eller droppe hele greia. Og derfra fikk jeg smaken på å tørre å gjøre ting jeg før hadde fryktet; Jeg startet bedrift og begynte å investere, krone for krone. Første året brukte jeg faktisk skattepengene mine til å investere med, ikke det smarteste jeg har gjort, men nå har jeg betalt tilbake alt sammen. Jeg begynte med ingenting, virkelig ingenting.

Drømmen min er et rekkehus med en liten hageflekk utenfor Oslo, med hyggelige naboer som liker å grille sammen om sommerkveldene. De fleste vennene mine har høye utdanninger og er etablerte for lengst og tjener sikkert enda mer enn meg. De har allerede hus og bil og trygg økonomi. Hvorfor spør ingen de om hva de tjener? Er overskriften “Petroliumsingeniøren får dekket kurs av bedriften, reiste på betalt tur til USA” sjokkerende? Antagelig ikke. Det er helt normalt å ha lønn tilsvarende kompetanse.

De siste fire årene kan betraktes som en utdanning for min del. Jeg har sikkert mange kompetansekurs kommende for å kunne utvikle meg og gjøre jobben min men jeg er på en måte ferdig med skolen og har tredd inn i yrkeslivet. Og de som jobber, får lønn. Det har jeg lært av min far.