Debattantdebut og spisebord til salgs for å finansiere sydentur

Inneholder en link til en finnannonse

11787455_10154122105575476_87097974_n-2

Jeg har debutert som debattant og møtte Martine Aurdal på NRK Ukeslutt for å snakke om hva vi mener om å ta mannens etternavn. Jeg har tatt Ørjan sitt, som er et skjeldent navn som det er viktig for han å bære videre og det er helt greit for meg. Hadde mitt navn vært skjeldent så hadde vi gjort det samme den andre veien. I bunn og grunn så liker jeg tanken på å ha samme etternavn som barna mine og vi har skapt oss en fin familie som jeg er stolt av og jeg tenker ikke på det som hverken nedverdigende eller symbolsk underdanig. Den kampen tok våre mødre for oss, lærte jeg av Martine, og det er kjempeflott og nå lever vi i et deilig fritt land det likestilling ikke lenger handler om rett til valg av navn eller stemmerett.

Det var uansett veldig spennende å få lov å møte en så anerkjent kvinne i en debatt som tydeligvis har engasjert mange, selv om jeg nok har et ganske laidback forhold til det. Debatten kan du høre på NRK 1 og 2 i dag kl 12:30.

11791781_10154122157225476_1757310716_n11774419_10154122171175476_1708097286_n

Apropo etternavn, vi er så lei av det rævva sommerværet at vi har bestilt oss tur til syden, hele gjengen. Det var IKKE lett å finne tur for alle oss så sent på sommeren og vi endte opp med nok en gang å bestille alt selv. Gjett èn gang hvor vi skal reise..? Joda, det blir nok en gang Tyrkia. Vi har leid en leilighet der vi har bodd mange ganger før og bestilt flybillettene selv for så sent i sesongen så er det helt umulig å finne en chartertur til fem personer uten å betale latterlig mye. Billige flybilletter til Tyrkia var enkelt å finne, men alle direkteflyene hjem er utsolgt frem til skolestart eller koster over 7500 per person (OG har mellomlanding). Men vi klarte å få til en grei hjemreisepris via skyscanner.com. Jeg fant først billetter på gotogate.no til en ok pris (mellomlanding i Praha men det får vi tåle) mens de samme billettene ble faktisk 1000 kroner billigere når jeg bestilte via skyscanner. Så noter deg den neste gang du skal booke billetter selv, det lønner seg å bruke litt tid på å finne riktig tur til riktig pris 🙂

11759588_10155886032675430_862763074_n
Vi i år som i fjor leid leilighet fra Norske Tyrkiahus, men nå den samme leilgheten som Ørjan bodde i da han var på jobb i Tyrkia tidligere i sommer, den er kjempefin 🙂

Sydenturer er uansett aldri gratis for lommeboka og vi hadde ikke akkurat planlagt et sånt utlegg i familieøkonomien akkurat nå så vi er faktisk nesten blakke frem til månedskiftet. Joda, vi har penger til mat og bleier, og det fins alltids noen flasker som kan pantes til lørdagsgodt men i økonimoens ånd så fikk jeg fingeren ut av ræva og har lagt spisebordet vårt til salgs på finn.no! Vi har tenkt på å bytte ut bordet til et mindre et helt siden vi flyttet her i fjor sommer men tiden har ikke strukket til rett og slett.

Dette bordet har vi spist på. elsket på og kranglet over, det har blitt signert kontrakter på det og det har rommet mange hyggelige stunder. Finnannonsen finner du HER!

11802160_10154122115520476_23671493_n

33 Comments

 1. Ingvild

  Ååå…så flott spisebord<3
  Akkurat som jeg ønsker meg..men trenger bare bord..

 2. Hva mer en Ørjan heter han ?? 🙂

  1. Rolv, ifølge wikipedia 🙂

 3. Har Ørjan to navn??

  1. komikerfrue

   Hehe..

   1. Haha, sånn serr, har Ørjan et navn før Ørjan??! Be honest! Ser iallefall sånn ut på bildet!

   2. Hoho, der fant jeg ut no nytt gitt! Visste ikke at han heter Rolv Ørjan… Haha, viss han brukte det navnet hadde han nok ofte blitt forvekslet med Rolf Ørjan Høgset, fotografen!

   3. komikerfrue

    😉

 4. 1000 kr billigere er ikke akkurat så veldig mye. Hadde det vært snakk om 2000-3000kr så ja det er forskjell. Men en lusen 1000 lapp? Dèt er faktisk ikke mye penger. Skjønner ikke at nordmenn gjør big deal av noe sånt. Gjerrige folk. Da hadde jeg heller betalt litt mer og heller sluppet mellomlanding. Men leiligheten i Tyrkia ser fin ut den. Dere kommer nok til å ha det kjempe koselig 🙂

  1. komikerfrue

   fra 5800 til 4800 fra alanya til praha er faktisk penger spart og ikke lusent i det hele tatt. Hvorfor betale mer enn en nødvendig?

 5. Therese

  Har dette bordet selv, og jeg digger det! 🙂
  Ha en god ferie

 6. Karianne

  Tøft gruppe- men synes det var lurt å gjøre den om til en opplevelse for hele familien. Ny nettere spisegruppe får du alltid fatt i- når konti har vokstgod tur!!mvh karianne

 7. Velkommen til oss på Aramis terrace2 ☺. Her er det nok av solsenger og lite stress!

  1. komikerfrue

   Høres veldig veldig bra ut 🙂

 8. Therese

  Hei 🙂
  Lurte på om du kunne legge ut oppskrifter på maten du lager, (eks: den du lagte igår?)
  Såg kjempe godt ut!! 🙂

  1. komikerfrue

   Den kommer 🙂

 9. Rolv Ørjan ^^ Så søtt.

 10. Har samme bord og benk, men malte det hvitt da jeg var lei av alle flekker 🙂 God tur til syden!

 11. I år skal vi bare vere hjemme og kose oss….slappe av osv…haha 🙂 Du og barn på slep reise jo heile tida. Stressblogg.

  1. komikerfrue

   Vi har jo vært mye hjemme i sommer, jeg har jo bare vært fire dager på sørlandet hittil.

  2. Stressblogg faktisk .

 12. På tide å finna sommarvarmen ja! me reise te Tyrkie neste helg, gledings! God tur!

 13. Hvor i Tyrkia skal dere og når reiser dere? Vi skal også reise til Tyrkia om noen dager

 14. Kristin

  Stressblogg? Hvilken kommentar er det? Hun reiser og koser seg med sin familie. Ikke alle som synes at reising med barn er nå stress. Synes personlig det er deilig å komme litt vekk fra hverdagens stress og mas og få fokusere på bare familien. Om dette er en stressblogg, tror jeg ikke dere har opplevd hva det innebærer å ha en stressende hverdag. Kos deg masse Marna og nyyyyyyyyt ferien! Skjønner godt dere rømmer fra Norge med de lave temperaturene det har vært her. Folk er vell bare misunnelige!

 15. Flott optreden i Ukeslutt! Eg er veldig enig med deg (men slit litt med ordet “pikenamn”. Kanskje me bør finne opp eit nytt ord for det tidlegare etternamnet? 😉 )

 16. Elvis Beach heter “vår” strand. Ligger på østre stranden. Her er de veldig serviceinnstilte og glad i barn. Anbefales.

  1. komikerfrue

   Der liker vi oss også 🙂

   1. Så artig. Det er familien til mannen min som driver den. 🙂

 17. Mariell

  Ja, men det blir no deilig!!
  Kortid skal deke reise?

 18. Smaaglimt.blogg.no

  Så godt du gjorde det i debatten!

  1. komikerfrue

   Tusen takk, det var heldigvis ikke den heteste debatten så det var gøy å være med og dele mine meninger 🙂

 19. Elsket på..? Tviler på mange vil kjøpe et bord dere har elsket på. Btw så menes det å ha sex på, iallefall i denne teksten.

Comments are closed.