Marna lærer seg å spise RÅ fisk

12033486_10154268328455476_1036023120_n

Først la meg fortelle en historie om paprika.

Jeg har alltid vært veldig matvant. Listen over hva jeg ikke har spist i oppveksten er skammelig lang men jeg har med årene tatt tak i det, og forferdes over hva jeg har gått glipp av. -Som paprika. Jeg har pillet Grandiosa som en liten drittunge så lenge jeg kan huske, mens kan jeg ikke få nok av paprika. Rå, kokt, sautert, på pizza.. tenk hva jeg har gått glipp av!

Det jeg enda ikke har tatt tak i er min innebygde aversjon for rå fisk. Jeg merker at folk ser rart på meg når jeg sier at jeg ikke spiser rå fisk, og enda rarere når de skjønner at det er fordi jeg ikke liker det og det ikke noen allergi til grunn. Jeg har forsøkt å skjule det ved å gå rundt grøten men nå er det virkelig på tide å bli voksen.
Sist jeg prøvde sushilaks var kl 04:00 natt til en søndag for ti år siden. Jeg døde ikke (av sushien).
På Masterchef ble jeg blikka av Gregory da jeg ikke hadde smakt på min egen sjøkrepstartar, så i all høytidelighet smakte jeg på den. Jeg døde heller ikke da, jeg ble mer flau over at det smakte ..godt.

12029049_10154268328710476_828807332_n12033486_10154268328630476_1909647291_n

I dag har jeg tenkt å ta tyren med hornene. Det er på tide å lære seg å spise Salmasashimi. Med Salmalaks, Ponzusaus og vårløksalat som jeg har komponert sammen etter et par googlesøk. Jeg manglet både lime og koriander, men jeg brukte det jeg hadde i kjøpeskapet og det skal sikkert ikke være sesamfrø i ponzosausen men til første forsøk så syns jeg dette er bra nok. Oppskrifter på Salma finner du HER.

Men først: Masse alkohol. -Dynk på.

12047460_10154268328580476_2056110314_n12048955_10154268339970476_550426965_n

Neida jeg tuller, litt hvitvin passer veldig bra til Salma men dette er jeg voksen nok til å klare uten å holde Herr Riesling i hånden. Dessuten spiste vi lenge før leggetid og Theodor utkonkurrerte meg glatt med å også smake på sin første sashimi, som han slukte rått. Nam! Sa han. Jeg: Likte du det? Tuller du? Jeg var overrasket. Var det enkelt liksom?

12028968_10154268339935476_1228045509_n12026450_10154268328485476_1473359447_n

Jeg har spist min første sashimi!
Det smakte ikke vondt, konsistensen var ikke avskrekkende og dette kommer jeg til å digge bare jeg får spist det et par ganger til og overtalt mine indre kvaler om at dette ikke er farlig.

Men det er ikke gjort på èn kveld, og litt senere på kvelden så smakte det ekstremt digg med restene av Salmaen som jeg bakte på søtpoteter og gulrot, olivenolje, salt/pepper, og serverte med en dæsj rømme. Nam!

12053170_10154268328740476_1416133423_n

7 Comments

  1. Hvor er genseren fra?:):)

  2. Martha

    Hei Marna!

    Jeg har sett (følger deg på snap også) at du trener hos Helle. Er det noe løping/annen form for kondisjon i hennes treningsform? Jeg synes du ser så bra ut og må selv trene litt. Jeg er ikke så glad i kondisjonstrening, men skjønner ikke at bare styrke kan gi resultater?

    1. komikerfrue

      Hei, i styrketrening går det ganske fort og tungt for seg så jeg får både opp pulsen og blir anpusten. Jeg løper litt ved siden av også, kan ikke bare bli trent av noen, må gjøre litt selv også såklart.

  3. Det er litt tøft å bryte igjennom egne “matgrenser”. Jeg spiste pultost for første gang i går jeg 🙂

  4. Det heter å ta tyren VED hornene 🙂

  5. kristine

    haha, herlig! har aldri vært noen fan av rå fisk selv, men får bare rare blikk når jeg sier det høyt.. Må vel kanskje begynne å smake litt mere selv også 🙂

  6. Brukte litt tid til å bli vant til sushismaken selv 😉 Men nå går det ned på høykant. God helg!

Comments are closed.