Hudmedisiner og motivasjon

12180020_10154324831195476_1847357381_n

Herregud så mye som har skjedd det siste året. Jeg har hatt veldig mange prosjekter på gang, både små og store, og har brukt høsten på å følge opp alt jeg gjorde i vår og sommer og ikke tatt på meg noen nye prosjekter. Smykkekolleksjon og tv ting, ja til og med modelljobbing, det er ikke verst for en 34 åring. Huden min hadde derimot ikke godt av at jeg jobbet så mye og den gikk helt amok så når ammingen var ferdig og den ble enda verre så dro jeg til hudlegen. Jeg har nå begynt på Isotetrinoin, en ganske sterk kur som er mye omtalt så jeg har begynt rolig og pent og blitt godt fulgt opp. Den kan påvirke humøret så sånn sett så passet det veldig fint å begynne nå når jeg har tatt det litt med ro. Men den er humørforsterkende, uten tvil og etter seks uker nå så har heldigvis kroppen min justert seg og jeg trenger ikke å sloss mot ekspolsivt sinne og blå dager. Jeg trodde virkelig at huden min var blitt ødelagt etter alle de store kvisene og alderen er ikke akkurat med på å hjelpe leging av dype sår, så det å kunne gå uten sminke nå er bare helt utrolig, jeg er så glad!

Uansett, det har vært godt å kjede seg litt og jeg har holdt meg i selen og ikke sagt ja til noe mer, men nå klør det i fingrene igjen etter noe som motiverer, gjør meg litt gira, noe nytt. Og hva skjer? Jo, telefonen begynner å ringe. (ikke telefonen da, vi bruker jo mail i 2015, men det hørtes litt smart ut i hodet mitt å skrive). Så nå har jeg sagt ja til et par veldig utfordrende ting, som krever at jeg 1: Slutter å spise nugatti på brødskiva hver frokost 2: Får litt mer fart på treningen 3: Jeg må høre på mer musikk.  Jeg gleder meg, jeg gruer meg og jeg kjenner at det er helt riktig nå å kjøre litt utenfor komfortsonen, og jeg håper at det blir like bra som jeg ser for meg og ikke minst så blir det gøy å vise på tv!

12182050_10154324831245476_1885760169_n

Nei, det er ikke dansing jeg skal, jeg bare briefer til Helle at jeg har danset ballett for 20 år siden og at jeg ikke er så stiv som en skulle tro.

Treningstights/topp fra Run&Relax // Leggings fra Kashmina by Vibeke Klemetsen (sponset)

12179846_10154324831180476_1152906035_n

26 Comments

 1. Hei
  Kan du fortelle litt om kuren du har begynt på? Ble du mye verre før du blir bedre i huden? Syns huden din så veldig fin ut nå Blir du veldig tørr og hvor mange tabletter tar du hver dag?

  1. komikerfrue

   Jeg kommer til å skrive mer om dette snart.

 2. Silje Arlèn

  Men hvor er sykkelhjelmen fra? Nei vent… :p

 3. Elisabeth

  Så flott huden din har blitt! Jeg lurte på om du hadde noen erfaring med å ta botox for smilerynker som ikke har satt seg, men som forebygning for linjer rundt øynene. Er dette risikabelt med tanke på lammelser i øyemuskulaturen? og vil det kunne utsette forekomst av rynker? Ha en fin dag!

  1. komikerfrue

   Nei, det har jeg ingen erfaring med men uansett hadde jeg ikke uttalt meg om det for det er jo et faglig spm som jeg ikke er kvalifisert til å uttale meg om..

 4. FILIPPA

  Hei! Er så utrolig fortvilt selv over huden. Har plagdes siden 11 års alderen. Brukt sikkert 100.000 kr- minst. Prøvd 4 ulike pencellinkurer osv. Det er ikke ille nå (syns egentlig det ser ut som vi har lik hud) – men slik at det er u-t-e-n-kelig å gå uten sminke. Prøvd alt (kost/hudpleie/ppiller/antibio ) – utenom iso. Er sååå i tvil og hudlege sier at jeg egentlig ikke kvalifiseres NÅ men pga jeg har slitt så lenge kan jeg få det. Er 29 nå og har brukt 1 år nå på å vurdere dette. Skal skal ikke – er redd for at jeg skal få så mange bivirkninger og ikke minst sen.skader som følge av den. Hva tenker du om dette? Hvor lenge skal du gå på de?

  1. komikerfrue

   Det er jo opp til legen å vurdere om du er kandidat, legen min var ikke i tvil om at det var riktig behandling for meg. Lengden på beh varierer på alle pas så det betyr ikke noe.

 5. Kristine

  Hei Marna 🙂 Lurte på hvor jeg kunne finne smykkene dine? Bor i Stavanger, er de lansert noen plass her?:)

  1. komikerfrue

   Hei, de finner du på Thune.no <3

 6. cecilie

  Hei! Er selv 29 år og har gått på Isotetrinoin i 6 mnd – ferdig med behandlingen nå! Kjempe fornøyd med resultatet og ikke minst å kunne gå til postkassa UTEN sminke (noe jeg ikke klarte før…). Lykke til videre med behandlingen 🙂 et lite tips for såre, sprukne lepper: Purelan fra apoteket (egentlig for såre brystvorter under amming men det var det ENESTE som funka for meg!!) 🙂

  1. komikerfrue

   Haha det er akkurat det jeg bruker 🙂 🙂

 7. Jeg har slitt (eller sliter) med hudproblemer lenge også. Avsluttet tetracyclin for ikke så lenge siden, men plagene er dessverre kommet litt tilbake. Har stått foran speilet de siste dagene og sagt til meg selv, at nå er det nok. 31 år og ønsker at huden skal være fin og ikke minst at jeg kan føle meg bedre. Jeg har en del rødhet i huden etter kviser. Har du noe erfaring med det, om iso vil hjelpe? Merker at jeg får det lett, rødhet og arr enda jeg ikke piller. Ble du henvist av fastlege eller gikk du privat? Hvor lang ventetid? Skriv gjerne mer utfyllende, for jeg lurer veldig på bivirkninger, etc. Huden din ser flott ut. 🙂

  1. komikerfrue

   Jeg ble henvist til hudlege av fastlegen min og valgte en privat lege for å slippe ventetid. Det kommer mer info om mine erfaringer her etterhvert 🙂

 8. Jeg er halvveis på denne kuren nå (ca. 2 mnd.), men sliter fortsatt en del med akne. Skal dra på apoteket å se etter purelan som jeg ser dere skriver, siden jeg har så tørre lepper å ingenting funker skikkelig. Setter pris på st du forteller om det. Ser ut som du har veldig fin hud nå. 🙂
  God helg!

  1. komikerfrue

   Det er naturlig med noen utbrudd, jeg hadde et senest sist uke, for talgkjertelen skal krympes og det som er i den vil da naturlig nok ut. Pass på å ha god håndhygiene, jeg smører gjerne med dalacin eller basimycin og piller ikke i det hele tatt for den tynne huden får lettere arr.

 9. veronika

  Resultater etter kun seks uker? Heldiggris! 🙂
  Jeg går på de samme medisinene nå – er på min fjerde mnd og har nettopp begynt å merke bedring. D E I L I G!
  Ta vare på deg selv underveis og nyt den fine huden du får.

 10. Trine Asbjørnsen

  Hei, misunner deg ikke samt at jeg unner deg å ha begynt på den kuren. Gikk på den selv for tre år siden. Slet med ekstrem acne. Jeg hadde så mye kviser at ansiktet mitt var (uten å overdrive) hovent og blodrødt. De første to månedene ble ikke huden min særlig mye bedre, nesten verre – kvisete samtidig himla tørr og rød og flassete, samtidig som at jeg som person ble litt småfæl. Men så, plutselig en dag var alt bra. Og det har det vært til den dag i dag. Men en kvise eller to en gang i måneden er der såklart. Ellers lever jeg lykkelig med fin hud i dag 🙂 Lykke til

  1. komikerfrue

   Ah, så godt å høre, at du ble fin i huden også 🙂 Takk, det motiverer 🙂

 11. Trine Asbjørnsen

  …og nå ser jeg at jeg er den eneste som kommenterer med fullt navn. Aldri kommenter på en blogg før.

  1. komikerfrue

   Det gjør ingen verdens ting 🙂

 12. Jeg fikk iso fordi jeg hadde ekstremt overdreven talgproduksjon, hvilket gjorde at jeg hadde masse småkviser og nupper i ansiktet. Ingen store kviser, men ingenting annet hjalp. Bedring kom allerede etter en måned ut i kuren, og resultatet har holdt seg så fint! Det er flere år siden kuren nå, og jeg har normal hud med en kvise av og til, sånn som “alle” får. Kun tørre lepper og litt vondt i knærne underveis som bivirkning for min del. Hvordan det virker er selvfølgelig individuelt, men for meg har det uten tvil vært SÅ verdt det! Håper det ordner seg for alle dere som har kommentert her og sliter med huden, det er så kjedelig å ha det sånn.

 13. Siv kopreitan

  Til dere som har problemer med huden. Har dere prøvd differin x 2? Krem som smøres på. Reseptbelagt.

  1. komikerfrue

   Er ikke differin for en sopptilstand i huden?

 14. Anne-lise

  Iso <3 <3 reddningen for min hud. Det var rart å gå fra ekstrem akne til å få kompliment for huden. 5 år med bare en liten kvise i ny og ne!

 15. Det blir helt feil å si at jeg er glad for at du går på iso – jeg prøver på nytt – jeg er så glad for at du forteller at du går på iso! Jeg begynte selv for en uke siden og synes det er ganske tøft akkurat nå, det har blusset opp og jeg håper så inderlig mye at kuren kommer til å hjelpe meg… Har slitt med forferdelig akne i et år (pga hormonkrøll) og nei, jeg lar ikke én kvise ødelegge dagen min…men 10 vonde byller? Huff, nei, jeg trenger ikke si mer… Ønsker deg masse lykke til med kuren og håper den hjelper oss begge! Huden din ser ut som en drøm for meg akkurat nå Håper du skriver mer om erfaringer og tips etterhvert. Det vil nok både motivere og inspirere

  1. komikerfrue

   Hang in there, jeg spurte mange jeg kjenner og de fleste sa de hadde opplevd forverring litt uti der men så ble det kjempebra. Husk å ikke pille, hold huden ren, hold fingrene unna og be legen din om å foreskrive noe antibakterielt til å bruke lokalt for å roe ned.

Comments are closed.