Masterchef konkurranse hjemme!

IMG_6067

Med finaleuke på Masterchef denne uka så har det vært ekstra mye oppmerksomhet med ros fra overraskede venner og som mer enn gjerne vil komme på middag til oss. Jeg slo jo Ørjan med èn dag, det har han også fått høre så det var ikke nei i hans munn da jeg utfordret han til duell!

Jeg visste at jeg skulle skrive om Adams Matkasse denne uka og hadde lyst å gjøre noe ekstra ekstra gøy så utfordringen var å kun bruke ingredienser fra kassen (pluss evt basisvarer fra kjøleskapet) og valgfri oppskrift, enten fra ukesmenyen i matkassen eller en annen man måtte ha for hånd.
Vi visste ikke på forhånd hva som stod på menyen og hadde ikke forberedt noe som helst, og da vi åpnet kassen så var det om å gjøre å karre til seg alt man kunne og håpe det holdt til en rett jeg ville lage.

Nederst i innlegget finner du en nice rabattkode på Adams Matkasse! Det er ingen bindingstid, vi sparer tid ved å slippe å handle (og planlegge) middag hver dag, rettene er næringsberegnet og sunne og oppskriftheftet lærer oss å lage mat. Rettene er ofte både enklere enn man skulle tro og skikkelig gode.

IMG_6066Med plenty av råvarer å velge mellom så ble det ikke så mye kniving, Ørjan gikk såklart for kjøttet så visste at fisken ville bli liggende igjen. Jeg elsker å lage fisk.
Med oppskriften fra ukesmenyen som backup så gikk jeg i googleboksen og søkte etter et skikkelig triks til hvit fisk.
-Så gikk det opp et lys for meg.. Ørjan var allerede i full sving med sin rett men noen ganger så kan det lønne seg å bruke litt tid og tenke seg litt om for når jeg så hvilke råvarer jeg hadde, og med tre små ting fra kjøleskapet, så hadde jeg en variant av finaleretten som vant Masterchef…! -Uten et ord om det satte jeg i gang.

12270048_10154354577615476_1020165878_n12242341_10154354577605476_689059259_n

Kusinen min Ana er aldri vond å be om å komme på middag, og fikk æren av å være kveldens dommer.

IMG_609212231698_10154354578650476_203637028_n

What`s cooking?

Ørjans rett ble langtidsstekt svinekjøtt med rødvinssaus, honningglaserte gullerøtter og hjemmelagde taffelsticks. Jeg kjente redselen krype oppover ryggen da jeg spiste denne retten for fy søren det var godt. Det søte mot det salte, det perfekt stekte kjøttet, kom retten min til å kunne måle seg med dette her?

Min rett: Pannestekt torsk med potet/blomkål/purreløkpurè, smørdampet brokkoli, parmesanchips, ovnsbakte cherrytomater og retten ble toppet med stekt salami og friterte kapers. Man tager hva man haver, mangler det en ting så er det sikkert noe annet som kan brukes i stedet for og jeg gamblet på en smaksfest, som funka dritbra!

12248667_10154354577665476_28776010_n

Og dommen ble (trommevirvel) … JEG VANT! Hahahahahaha! Med en hårsbredd vel og merke men likevel, jeg vant! Dette må feires!

Vi digger Adams matkasse, den gir både innføring i matlaging men også spillerom for kreativitet og det er helt perfekt for oss. Om du har lyst å prøve så får du 25% rabatt på din første bestilling og gratis fruktkasse på andre levering!
Rabatten legger seg automatisk inn når du bestiller  HER eller så bruker du kodeordet BLOGG_MARNA. Tilbudet varer i en hel uke 🙂

Vi kokes! (æh..)

IMG_6098IMG_6104

1 Comment

  1. Studentfruene

    Haha, dere er så morsomme! Blir så glad av å lese bloggen din 🙂

Comments are closed.