Det blir ny operasjon

12910077_10154658508845476_2094508041_n

Se han tullingen bak der da, som sitter og gosser seg over at jeg ikke klarer å ta en pullup. Fakta er at det klarte ikke han heller!

Men har har sin grunn, han har tross alt ikke trent siden November. Ørjan røyk akillesen i begynnelsen av Desember og ble anbefalt av legevakten om å ikke la seg operere men heller bare gipse og la den gro selv, for de holdt på med en veldig viktig undersøkelse for å kunne dokumentere at denne behandligen er vel så bra som ved en operasjon, og dessuten ville han spare seg 1,5 uke med rekonvalesens. Vel, 8 uker etter fikk han beskjed om å begynne å trene opp foten igjen men han syns det var så rart for det var jo ingen kontakt mellom musklene i leggen så han gikk til privatlege på eget initiativ, og han her går ikke til legen uten at noe er skikkelig galt, og fikk en ny ultralyd, og de kunne jo lett se at her har ikke noe som helst grodd!

Så tusen takk til legevakten i Oslo, nå må Ørjan inn til operasjon likevel, som forresten ikke blir før i juni eller noe sånt med mindre noen tar til vettet. I mellomtiden kan han halte rundt her med sin ubrukelige fot som knapt egner seg til å stå på og hele sommerferien med bading med barna er bare å glemme. De 8 ukene Ørjan måtte gå med gips og så Darth Wader (som vi kalte den stooore svarte skoen som rekker opp til kneet og er et helvete å gå med) må han nå ta på nytt, han får ikke kjøre bil, han kan ikke løpe med barna, han vil bli akkurat like sliten og lei som han var sist og innimellom et helvete å være i hus med. Takk, jeg vet, jeg har vært støttende kone gjennom dette en gang før, det er en tålmodighetsprøve for alle i familien.

12935330_10154658508815476_251813341_n

18 Comments

 1. Ønskemamma

  Tommel ned for at dette ikke ble gjort med en gang.
  Og tommel opp for at det kommer til å skje….forhåpentligvis samtidig som jeg blir gravid. Noterer meg fingerkryssing for to gode ting samtidig.

  1. komikerfrue

   <3 😀

 2. MonicaUE

  Huff, har mange dårlige erfaringer med legevakta dessverre. Stoler aldri påført de sier uten å dobbeltsjekke. Har fått medisiner til både barna og meg somkunne vært direkte skadelig, han ene legen satt t.o.m å googletogleste høyt fra det han hadde googlet

 3. Har ALDRI hørt om en røket akilles som ikke trenger operasjon..

  1. komikerfrue

   Argumentene var infeksjonsfare og å slippe problemer i ettertid som gnagsår på arr osv.

 4. Føler med deg og vet AKKURAT hvor fælt det er! Mannen her har gått på krykker siden august, får operasjon (forhåpentligvis) i mai for å bytte kneet siden en infeksjon spiste opp brusken i kneet hans og så er det 3-4mnd rekonvalesens etter operasjonen.

  Gjett om vi fortjener tidenes husmorferie uten mann og barn når menna er på beina igjen!

  Jøss som jeg gleder meg til sommeren med små og stor

  1. komikerfrue

   Lykke til til dere! Jeg kjøper scooter.

   1. Godt tips!
    Får spesialsnekre scooteren med barnesete bakpå til 2 åringen min 😀

 5. Vulkem

  Jeg røk akilles sånn ca på samme måte i slutten av September, Dansende i 40 års laget til mannen min Ørjan. Jeg ble operert. Viser seg at akillesen har blitt for lang og må gjøres pånytt

 6. Ca. samme beskjed som pappa fikk, etter han hadde et alvorlig brudd i håndleddet. De foretok en tilfeldig statistikk, hvor noen fikk “installert” skruer og stål “bjelker” og andre fikk vanlig operasjon med gips i etterkant. Pappa var uheldig og endte opp med å måtte brekke opp benet på nytt, så de kunne rette på det som hadde skjedd feil i behandlingen. Han gikk lenge med smerter og ble bare avvist ved Ahus hvor de gjorde det, og sa at alt var som normalt. Heldigvis ble han henvist til Martina Hansens hospital, hvor de fikk ordnet det så han fikk tilbake nesten normal funksjon.

 7. aleksandra

  Har drømt tre netter di siste ukene at du var gravid med en jente…. venter bare på inlegget om at det er tilfellet

  1. komikerfrue

   Haha så gøy 🙂 Nå går jeg på ISO enda så jeg har karantene for graviditet pga medisinene som kan gi fosterskade men takk som drømmer om meg, kanskje du ser noe av deg selv i meg og så er det egentlig DU som er gravid? Eller at noe nytt og spennende kommer til å skje i ditt eget liv? 😀 I drømmetydning så er det viktig å tenke over hva du følte når du drømte det du drømte, om du ble glad eller hva nå enn, for det er den følelsen hjernen din prøver å fremkalle. Hilsen nerden.

 8. Husk at vi har fritt sykehusvalg i Norge, og det er mye kortere ventetid på andre sykehus enn de tre sentrale i Oslo. I Drammen er de blant annet veldig flink på achillesruptur! Der har de også kortere ventelister + du får gratis oppfølging/trening av fysio om det er nødvendig 🙂

 9. Yvonne

  Røyk selv akilles 2 ganger på rappen.. Første gang valgte jeg og ingen operasjon og heller gips. Endte opp med senetransplantasjon for å lage ny akilles, 6 uker med gips og 6 uker med støvel. Og 1 uke på sykehus….alt i alt gikk jeg ca 6 mnd på krykker. Føler me dere alle

 10. Kristin

  Tja…eller sett det litt i perspektiv og les litt om Dagfinn og Mona Enerly…

 11. Cathrine

  Ah. Legevakten altså. Knakk ankelen en sen desember kveld. Sikkert til bry for dem- men fikk meg en gips til dagen etterpå og smertestillende. Men med bivirkninger; hevelse i føttene. Ble trangt i gipsen plutselig…..
  Men som en skrev over; fritt sykehusvalg, det ble min redning, istedenfor å vente 6 uker ble det kun 2 uker venting med ‘robotfoten’ som vi kalte det 😉

 12. Stian Holmskog

  Hei.
  Jeg er også med i samme studie, og det er litt sannhet med modifikasjoner du skriver. Når man velger å være med i studiet, må man trekke behandlingsmetode i en konvelutt. Dette fordi behandlingsmetoden skal være tilfeldig. Pr nå kan de ikke se forskjell på de tre metodene. De tre metodene er;
  Tradisjonell operasjon. Åpner hele hælen og legger fibrene så godt sammen som mulig.
  Minosasiv operasjon. Her lager man et lite snitt over bruddet og stikker ned og igjennom under bruddet og får bruddet til å være butt mot butt.
  Gips. Her gipses foten bare i spissfot for at musklene skal naturlig vokse sammen. Det er jo denne typen din har fått. Uten at jeg er lege vil jeg anta at avstanden mellom musklene har vært for store.

  Selv fikk jeg minosasiv operasjon i oktober i fjor, driver med opptrening nå. Klarer faktisk å løpe i terreng. Men merker at leggmuskel er nesten totalt fraværende, men den blir bedre.

  Toppidrettsøvere får som regel tradisjonel operasjon. David Beckham er den eneste kjente toppidrettsøveren som har minosasiv. Denne operasjonen minsker risikoen for infeksjon i såret og komplikasjoner.

  Lykke til med operasjon.

 13. Legevakta i Oslo stoler jeg ikke på i det heletatt. De har gitt meg feil diagnose tre ganger til nå. Den gangen jeg dro med halsbetennelse og feber, fikk jeg noen tabletter for bakteriell infeksjon. Det viste seg at jeg hadde kyssesyken. Når jeg ble bedre visste jeg naturligvis ikke at jeg fremseles burde være i ro, så jeg trente og styra som normalt. Fikk en hel drøss med ettersykdommer som min fastlege tilslutt fant årsaken til. Gikk også på soppsalve i en uke ved et annet tilfelle. Hadde ikke sopp vettu! Påtide å få bytta fastlege til Oslo? :p
  Lykke til med operasjon, aldri gå til legevakta i Oslo igjen.

Comments are closed.