Ser du noe nytt?

13084086_10154716568805476_314789076_n

Ser du noe nytt? Noe annerledes?

13059841_10154716568855476_315902917_n

Kan du føle feststemningen?

13045484_10154716568830476_930507385_n

Jepps, jeg er kvitt reggisen!

Den på utsiden ihvertfall, nå har jeg kun på baksiden som før, og den skal bare være der for å holde det hele stabilt en stund før jeg blir kvitt den også.

Jeg kan bare si èn ting, regulering på fremsiden av tennene er mye verre enn å ha det på baksiden. Selv om jeg bare hadde det i noen uker så var det er kjempe psykisk belastning. Jeg har holdt meg hjemme, unngått mennesker og virkelig måtte manne meg opp med mitt “jeg bryr meg ikke ansikt” i de mest hverdagslige situasjoner. Det er utrolig slitsomt å tenke så mye på seg selv!

Jeg ble nesten deprimert av hele greia, jeg kunne ikke spise på cafe osv for mat satte seg i hele registeret, jeg hadde sår overalt, jeg måtte være forsiktig selv når jeg kysset ungene på hodet for å ikke dunke for hardt borti. Den eneste personen som hadde glede av det var vel egentlig Ørjan som fikk leke barely legal.

Grunnen til at jeg fikk reggis på utsiden var for å lukke noen mellomrom på sidene veldig kjapt, for jeg har tre foto/film greier denne våren og da vil jeg ha alt på stell slik at jeg slipper å tenke mer på det. Tannlegen min rister på hodet av meg for det er ikke noe behagelig prosess jeg har insistert å bli utsatt for men jeg ble vel utålmodig da, og jeg er ganske sta og naiv. Hadde jeg visst hvor tungt det skulle bli hadde jeg antagelig revurdert det og latt den opprinnelige behandlingen gå sin gang.

13090337_10154716568915476_862195250_n

Jeg får mange spørsmål om Inkognito tannregulering (usynlig tannregulering) og kan jo bare svare for meg selv, og alle behandlinger er ulike så det er ingen fasit. Det er en kostbar behandling men man betaler litt hver gang så det er absolutt mulig og det er overraskende mange som får denne behandlingen. Noen bruker penger på nye pupper, jeg bruker penger på fine tenner. Det var i utgangspunktet bare underkjeven jeg ville rette på for den var veldig trang, men da måtte jeg også regulere oppe for at kjevene skulle passe sammen (logisk). Det er jeg veldig glad for nå!

Om du vil vite enda mer så ligger det mange videoer og informasjon på FB siden til Tannestetisk senter (tannlegen min heter Kristin Aanderud-Larsen).

*Smil*

14 Comments

 1. Prøv invisalign Det er nyform for tannregulering. Bare med skinner

 2. Charlotte

  Har du før og etter bilder?

  1. komikerfrue

   Ja, men de kommer først når jeg er ferdig med hele behandlingen.

 3. Jeg har vel noe av det samme som deg! Regulering på baksiden av tennene. Jeg betalte 16 000 for oppe og nede, 40 % rabatt pga søsken som har hatt regulering. Jippi! Det hjalp godt på prisen. Har hatt nede I 1,5 år og satt på oppe for en liten stund siden. Nede var ingen problem å ha på regulering, men herlighet, oppe!! Ble helt sjokkert over hvor ubehagelig og hvor vanskelig det er å prate. Spesielt å uttale “s” og “t”. Håper det blir bedre etterhvert

 4. Syntes ikke jeg ser noe forskjell på tennene dine fra før du fikk regiss.

  1. Monica

   Helt innafor at depresjon, angst osv er viktige diagnoser og jeg ser hvor du vil med denne, men det blir ganske løent – spesielt med en smiley lagt til på slutten. En smiley tar ikke vekk “stikket”.
   Videre tror jeg også at du ikke skal undervurdere effekten av å gå rundt med konstant vondt i munnen samtidig som en begrenser ansiktsmimikken (vi kommuniserer jo tross alt mye med ansiktet). Når en endring i/på kroppen (frivillig eller ei) er med på å gi deg følelsen av at du ikke lenger kan gjøre de tingene du er vant med tror jeg nok det kan påvirke sinnstemningen din ganske mye. Hvordan vil sinnstemningen da være over lengre tid (si 2 år) for en voksen – for ikke å si en ungdom i sin mest sårbare og usikre tid?

 5. Rebecca Fjeld

  Åh, det der er en så god følelse! Synes tennene dine ble smashing 😀

 6. Monica

  Jeg hadde reggis sammen med “alle de andre” på ungdomsskolen. Savner ikke det nei. Klasserommet var fullt av slike små strikker hver dag etter lunsj he he he. Jeg har nå – snart 15 år etter – streng på baksiden på de 6 fremste tennene oppe og nede. Hadde håpet på at de også skulle tas bort etter hvert, men fikk beskjed om at tennene mine var litt for “løse” og at overbittet mitt kom til å komme tilbake hvis jeg tok strengene av… Tenker ikke over det noe særlig lenger, men fortsatt litt irriterende med tanke på tannstein osv. Fordelen: ser ikke ut som en kanin lenger ;-D

 7. Ser kjempebra ut! Fint smil!

 8. Takk for godt tips!

 9. Forresten… har du bleket tennene også? Ser veldig pene og hvite ut

  1. komikerfrue

   Nei det er airflow, eller sandblåsing, da blir de alltid så hvite, men det varer ikke så lenge så mye kaffe som jeg drikker så jeg har tenkt å bleke de litt 🙂

 10. Gratulerer! Du ser strålende ut! 😉

Comments are closed.