Den perfekte gaven til en utflyttet Sunnmøring

13140506_10154738923400476_351487621_n

Den perfekte housewarming gaven man kan gi til en utflyttet fra søre Sunnmøre er en flaske Brænnesaft! Endelig er den i produksjon igjen, og etiketten bakpå sier det best selv;

Gjennom generasjonar har Brænne konsentrert leskedrikk type rød sett farge til tallause bursdagar, juleselskap, basarar, rånetreff og 17. mai-feiringar.

Ungene og Ørjan liker den merkelig nok ikke, men det gjør ingen verdens ting, -mer til meg. Å blande den i sodasteamet vann, NAM. Det eneste jeg ikke kan gjøre med denne saften i dag er å bruke den i en drink, apropo rånetreff, for etter noen sånne i retur så skapes noen mindre heldige assosiasjoner som sitter livet ut. Flaks jeg ikke drikker hjemmebrent lenger 😉

13162360_10154738923385476_1315479560_n

10 Comments

 1. Haha, det var tider, kanskje det er derfor eg ikkje likar den raude lenger?! Den gule typen er også tilbake. Knallgod.

 2. Hei, sorry ikke relatert til innlegget, men til snap: Jeg vet det var en gave til deg, men vet du hvor den rosen ble kjøpt? Kjæresten min elsker sjokolade, og det hadde vært gøy å gi han en “blomst”! 😀

  1. komikerfrue

   I sverige 🙂

 3. Ragnhild

  Som ein Sunnmøring (Herøyværing) som studerer i Bergen, kan eg skrive under på dette! 😀

 4. Hahah fantastisk! 🙂

 5. Brænne saft er fantastisk god å bruke til punsj. Så man kan bruke den med alkohol å få en drink. Veldig god å servere nå når det nærmer seg sommer

 6. Eeelsker den! Den et så god den! Så god at det er helt vanvittig. At noen ikke liker den er helt uforståelig. Mmmm…også i sodastreamen da… Snadder!

 7. ååå! denne er jo bare heeelt fantastisk god! smakte den første gang i fjor, da jeg besøkte kusina mi i fosnavåg! Hun var overlykkelig over at den endelig var i produksjon igjen, men kunne ikke forstå hvorfor ingen av tantebarna hennes likte den. Jeg fikk smake, og det forstod ikke jeg heller! Så da var det siste jeg gjorde, før jeg flydde fra Vigra; finne en butikk og kjøpe med meg en flaske hjem! NAM! <3 Trenger ikke være sunnmøring for å elske denne vertfall!

 8. Krepsen

  Er sååå enig med deg! Halve familien min er fra Vestlandet og jeg har vokst opp med den safta. Jeg pleide å kjøpe med til en venninne (vi bor på Østlandet) og vi pleide å fantasere om hvor rike vi kunne bli om vi produserte is på Brænne-safta Beste safta!

 9. Utflytta Volding skrive under på at den safta e barndom, sommar, sodastream og alt som var bra i livet. Vi hadde sodastream på hytta i hine hårde dagar og vatnet på hytta smakte myr og sidan essens til sodastream var spinndyrt så vart det mykje brænne type raud, som vi fekk nesten gratis av slekta i Folkestadbygda. 🙂

  Kjekk blogg du har, og eg likar svært godt at det kjeme drypp frå Sunnmøre med jamne mellomrom.

Comments are closed.