The birthday cake: Pikachu!

13282073_10154773705705476_1229586260_n

Planen var å lage en helt klassisk skuffekake med nonstop på til Theodors bursdag etter fjorårets nattjobb med den fem kilo tunge Minecraft TNT bursdagskaken jeg aldri kommer til å lage igjen. I år tenkte vi å heller bruke tid på å aktivisere ungene i selskapet med gøye leker og lage minner på den måten, meeeen så var jeg så dum at jeg krysssjekket med Theodor hvilken kake han ønsket seg (jeg trodde helt ærlig ikke han brydde seg) og ble overrasket over “I thought you`d never ask” svaret: Pikachukake!

Fader, tenkte jeg. Ikke hadde jeg tid til å gå på butikken før helgen meldte seg og lurte på hvordan jeg skulle klare å få han vekk fra den ideen uten å såre han. Men etter mye grubling og leting i skapene så hadde jeg jammen omtrent det jeg trengte til å få til dette, og dermed fikk jeg blod på tann og nok en natt med kakebaking før et bursdagsselskap ble født.

Faktisk så var det ikke så vanskelig å lage denne kaka, så her kommer en kjapp guide. Tusen takk til landets matbloggere, uten dere hadde dette aldri gått. Og tusen takk til Kitchenaid, for at du finnes på kjøkkenet mitt, ellers hadde dette heller aldri gått.

13275833_10154773705280476_1460032301_n

Kaken: Den enkleste og beste sjokoladekaken jeg lager er Tines knallgode sjokoladekake. Det er en ett stegs oppskrift, dvs at alt skal bare blandes og så er røren ferdig.

Det er nok røre til en rund form pluss en liten firkant til å skjære ut ørene. Til ører her har jeg faktisk brukt ferdigkjøpt sjokoladekake jag hadde kjøpt inn som backup, men ikke si det til noen.

13275670_10154773705265476_383535562_n

Kakefyll: Sjokolade smørkrem, oppskrift fra Hanneskaker, også en veldig enkel oppskrift og kremen blir ikke for søt. Jeg brukte både kakao og Oboy som smak.

13289094_10154773705190476_2143398319_n

Frosting: For et år siden spurte jeg Anne Brith om hva slags krem som var best å bruke under marsipan/sukkerpaste på figurkaken jeg skulle lage og endte opp med at hun guidet meg gjennom hele oppskriften til Verdens Beste Frosting.  Altså, klokka var skikkelig sent på kveld, og det første hun sa var; Har du litt god tid? Da skal vi lage noe skikkelig godt! Og det ble det, så i år gjentok jeg suksessen, på egen hånd, og sendte en takk ut i natteluften til Anne Brith (det var såklart veldig sent også denne kvelden).

13245872_10154773705235476_1819671797_n

Røde kinn løste jeg med å enkelt farge sukkerpaste med rød konditorfarge. Jeg klødde meg lenge i hodet før jeg kom på dette, for marsipan og rød farge blandet blir jo rosa. Du skulle hørt meg da jeg kom på ideen om å male rett oppå, og ikke blande, haha såklart! Den gule sukkerpasten hadde jeg i skapet etter påske, jeg kunne sikkert også ha brukt andre farger eller bare vanlig marsipan.

Nese og munn er lakris jeg fant i godteskapet.

Øyne og ører er brun sukkerpaste, som jeg også hadde i skapet fra før. Fargen skal egentlig være svart men dette fungerte fint og jeg kunne brukt kakao/sjokoladeglasur også. Det hvite på øynene er det jeg er minst fornøyd med, det er grov marsipan med melis på. Jeg kunne brukt melisglasur, men det kom jeg ikke på før etterpå.

13289020_10154776770540476_394472261_n

Jeg har aldri opplevd at så mye kake ble spist opp av unger. Denne oppskriften er definitivt en stayer. Restene av kakerøren puttet jeg i muffinsformer som jeg pyntet med rester av frosting og kakefyll, og a-l-t ble spist.

13250490_10206662875634772_1553123099_n13285695_10154773705220476_277460927_n

13 Comments

  1. Jeg elsker å være linselus ass

  2. Knall fin kake, imponert over deg ass 🙂 Bra jobba!

  3. Randi Kristensen

    Gult er kult – flinkeste! 🙂
    Kan jeg spørre hvor kjolen din kommer fra?

    1. komikerfrue

      Tusen takk! Det er en Halebob kjole 🙂

  4. Korda11

    Takk som deler tips, dette skal prøves

  5. Fantastisk kake!
    Et lite spørsmål angående regulering. Har akkurat satt på nede, og tenne er ikke spesielt ømme. Men det som plager meg er at det virker som om det som henger under selve klossene gnisser i tannkjøttet, noe som gjør det vondt å svelge. Hadde du det også slik?

    1. komikerfrue

      Hei, jeg har bare til tenn nr 6 og ikke helt bak, men bruk voks over så blir det mer komfortabelt og det går seg til. Nå på slutten av behandlingen merker jeg ikke at den er der engang 🙂

  6. Stine Tønder

    Takk!!! Du redder nettopp bursdags kaken til helgen! Var som å høre meg. Hadde tenkt å lage en plain sjokoladekake men kom til å spørre 7 åringen hva slags kake han hadde lyst på.

    Pokemon kake!!

    Det kunne vært mye verre , så det var jo bra. Men så glad når jeg kom over dette innlegget!
    Picahu it is.

  7. Hilde solem

    Hei, tilføyde du kun gul farge i frostingen? Eller har du noe smak i?
    Kjempe flott kake, hadde håpet å få til dette til 6 åringen i hus!! 🙂

    1. komikerfrue

      Gul farge (sånn skikkelig som de selger på cakas) og litt vaniljesukker 🙂 Lykke til!

      1. hilde solem

        å, takk!! 🙂 følger jeg ditt opplegg her, bør det går bra;)

  8. Maylinn

    Må bare spør, har du sjokoladeglasuren inni kaken? Altså du deler kaken i to. Glasur oppo også andre del oppo også frosting over og rundt alt? Ikkje sjokoladeklasur på topp bare frosting ? (Her må alt inn med t-skje) 😛

    1. komikerfrue

      Kaken deler jeg i to og tar sjokoladeglasur eller frosting med sjokoladesmak inni (peis på med oboy i frostingen, nam). Det holder med kun frosting på toppen, ellers blander det seg. Så på Pikachu kaken er det altså kun frosting jeg bruker, men det som brukes som fyll er med sjokoladesmak 🙂

Comments are closed.