Easy peasy: Melonkake

13565410_10154858559950476_1362034797_n

Denne hadde jeg nesten glemt av! Jeg kom jo på at jeg skulle bake sjokoladekake til sommeravslutningen i barnehagen da jeg var bokstavelig på vei i seng kvelden før, så jeg hadde ikke store ambisjonene annet enn å bare levere selve kaka, med sjokoladekrem på, for det i seg selv er jo ingen problem. Jeg bruker nemlig verdens enkleste og beste sjokoladekakeoppskrift og den funker for både store og små.

Det som tar mest tid med kake er steking og avkjøling egentlig, med mindre en skal lage ei sjørøverskute da. Etter noen enorme kakeprosjekt med tiden så har jeg skjønt nå at det ikke nødvendigvis må et helt døgn, sukkerpaste eller en kilo marsipan til for å lage dekor. Med frosting (denne må du ha kjøkkenmaskin for å lage) kan en gjøre nesten alt, det er bare å tilsette konditorfarge og tegne på kaka. Noen ganger kan en bruke lang tid på detaljer, eller man kan gjøre det enkelt, som denne kaka her, den brukte jeg en halvtime (okei 45 minutter) på å pynte. Den ikke er perfekt men jeg høstet kudos så det holdt da den ble servert, både for utseende og for smak, og ungene syns jo den var dritkul!

Oppskriftene har jeg skrevet om her.

13563206_10154858559975476_295330776_n

Melonkake:

Jeg hadde så mye frosting at jeg blandet en del frosting med nugatti, kakao og bittelitt kaffe som fyll i den runde sjokoladekaka. Kakerøre til overs (oppskriften var langpanne) steker jeg muffins av etterpå. Smaksprøver..

Jeg kuttet av en del av kaka (mindre enn halve, enda en smaksprøve) og så var det bare å begynne å dekorere. Først grønn frosting, så den rosa/røde og til slutt hvit frosting fra en stripspose med avklippet ende (=ingen søl).

Melonfrøene er av sjokoladesaus, det kan også være noe godterier eller lignende, bruk fantasien.

Det viktigste er å være tålmodig og litt stødig på hånden så ikke frostingen graver med seg kake som lager grums. Ikke ha på for tykt lag med frosting, det kan bli kvalmende.

Pynter du kake? Send meg bilder/film på Snapchat: komikerfrue!

13550891_10154858559825476_1869965115_n13535928_10154858559945476_1293244114_n
Posted in Mat

7 Comments

 1. Way to og Marna . Du glimter til og har visstnok mange talenter på lager. :-). Flink mamma.

 2. Way to og Marna. Du har visstnok mange talenter på lager! Flink mamma 🙂

 3. Den var bare så kul 🙂
  Jeg bare digger når får vært så kreativ på en enkel og genial måte.

 4. Vivian

  For en fin og morsom kake! Vil du dele oppskrift på frostingen så blir jeg veldig glad

  1. komikerfrue

   Du finner den i det andre innlegget jeg viste til, jeg har delt denne oppskriften flere ganger før 🙂

 5. Christina

  Hei, ut fra oppskriften på frosting er denne mel, melk, smør og melis. Har du noe smak oppi eller kun farge? Er den god sånn som den er sammen med sjokoladekake? Hun som hadde originaloppskriften skrev at hun som regel hadde smak tilsatt. Og kan man evt bruke denne også som fyll istedenfor å lage egen smørkrem (for å få litt farge inni kaken og)?

  1. komikerfrue

   Den smaker egentlig ganske godt i seg selv, når jeg (her) brukte frostingen også som kakefyll så hadde jeg i kakao, oboy, nugatti, litt kaffe, det jeg hadde med andre ord. Jeg har også prøvd å ha litt vaniljesukker i frosting som smak, det smakte også godt men kan fort bli søtt. Jeg deler opp frostingen i flere boller og prøver meg litt frem med farge og smak 🙂

Comments are closed.