Vi trenger sovehjelp

13595566_10154878185750476_1612464275_n

Når vi var på tur uten Dexter sov han til 7:30 hver morgen. Så kommer vi hjem og han setter i gang med å våkne kl 05:00 igjen! Hvorfor Gud, HVORFOR??

Jeg leste Superpapsen sitt tips i Foreldre og Barn om å ikke la barna se på tv tidlig om morgenen i helgene for da lærer de seg at det ikke er noe å våkne opp til og blir sovende lenger så nå prøver vi den taktikken. Ingen tv og heller ingen iPad i sengen slik at jeg får sove bittelitt til. Flere ganger i dag skjønte jeg at han var trøtt for han la seg inntil for å sove men i det øyeblikket jeg ante håp og kjente søvnen sprenge på så spratt han opp igjen. Fader altså. Noen som har noen andre knallgode tips? Jeg har sett på en dag/natt lampe men jeg lurer på om vi skal prøve en med musikk i tillegg. Erfaringer på dette?

13595874_10154877851265476_1885581520_n

Det ble koselig på vei til barnehagen da. Jeg ble med Ørjan for å levere for ellers hadde jeg sovnet igjen og hele dagen hadde forsvunnet. McRell ble også med oss, han og Dexter har endelig blitt gode venner nå når Dexter skjønner at han må ha respekt for sjefen.

13618180_10154877851215476_1845655357_n13599503_10154877851230476_542305229_n 13595622_10154877851260476_1579051181_n13617477_10154877851255476_49916895_n13608132_10154877851250476_482704677_n

41 Comments

 1. Hvor er sandalene ifra?:)

  1. komikerfrue

   De er fra Barfota 🙂

 2. Sliter med det samme, minien tok morgen kl 0515 i dag og var i tillegg våken en time i natt #vrak.

  Han er like gammel som din, så jeg tenker det er et utviklingssprang og håper det går over etterhvert. Det som funker av og til for oss er å ha han i midten (han kommer inn til oss selv da:P) og heeeelt mørkt rom, ingen bevegelse fra meg eller pappa og litt kos i hånden hans. Bruker kanskje halvtime, times tid med kos i hånden, så sovner han. Da sover han til 0730 ca

  1. komikerfrue

   Han legger seg omtrent selv om kvelden, han er helt ferdig klokka 19, men kanskje mørkere rom..

 3. Perioder… men noe gjevn musikk funker her, ble varmt så satt inn en vifte og duren fra den har gjort at han sover dypt og lenge, 13-14 timers netter

  1. Godt tips. “Hvit støy” er i hele tatt noe som hjelper mange til å sove, det være seg barn eller voksne. En vifte er en mulighet, men det fins også apper som spiller av ulike typer naturlig og menneskeskapt hvit støy. Typ regnvær, bekkesildring, bølger mot stranda, knitring fra peis, motorlyder, trafikklyder osv. Søk på “White noise”, “rain sounds” osv i App Store. Har funket veldig bra her i huset. Lykke til! 🙂

 4. Sandra

  Hadde det samme problemet med min sønn, men pga jobb og alt ved siden av ble dagen for alle ødelagt etter som tiden gikk. Ble rett og slett søvn syke.. gjorde som du har nevnt over her, ikke tv eller iPad osv, I tillegg til at han ikke fikk lov til å stå opp rett og slett i et par dager (tok han inn I vår seng og det ble så kjedelig at han sovnet av det når han skjønte at han ikke kom noen vei med det ) Ordnet seg med engang 🙂

 5. Tyra å Theodor

  Vet ikke hvordan rommet hans er, men her funket det med helt lystette gardiner og en minnions nattlampe som slokner av seg selv. Bruker også å gå en lang tur eller tulle en times tid før leggetid når han våknet tidlig så han ble skikkelig klar:)

 6. Anette

  Har hatt det same problemet pga at han plustleg ikkje vile kvile på ettermiddagen lenger(16.00 tida) No triller eg han til han sovna. Søv ein time. Legg seg i 19.00 tida og søv til kl.0600, alt er bedre enn kl.05.00 🙂

 7. Ann kristin

  Min gutt sov nesten ikke når han var liten, veldig liten. En dag satte jeg tilfeldig på Elvis når han lå i vogna si. Han sovnet og sov i tre timer Var i sjokk og måtte hele tiden bort til ham for å kjenne at det var liv. Etter dette prøvde vi det litt på dagtid og det funka. Natten for min lillegutt var noe annet. Man kunne se det på øya at om natta kan man da ikke sove. Heldigvis er dette snart 30 år siden. Men er enda prega jeg.

 8. Vi måtte legge alle våre 4 på eget rom da sov de til 8

 9. Karina

  He ingen unga så kan desverre ikkje hjelpe deg. Ville berre spørre om du kan vise korleis du gjer det når du sette opp håret ditt? Ditta bilde der du går med vogna e du så fine på håret, ser ut som du he brukt långe tid…

  1. komikerfrue

   Nei dette er fort gjort, jeg bruker sånn strikk som ser ut som en spiral, da kan jeg trekke ut ballen så mye jeg vil uten at knuten detter ned 🙂

 10. Cathrine Pedersen

  Vi brukte en kanin lampe som jeg tror heter KID Sleep, hvor kaninen står opp på det tidspunktet du velger når barna våre var små, den funket fra de var ca 2 år. Og ikke sove luren sin for lenge og for sent på dagen hjalp også, og ikke legge de for sent. Anbefaler “sov godt” boken til “sove-Karin”. Kan trøste deg med at det blir bedre!

 11. Vi kjører regel om at morgenen starter aldri før 6! Så før det kommer man ikke opp av senga. Forklarer det er natta og går ut. Mye grining i starten, men går seg alltid til! Også evt begrense dagsoving om han fortsatt har det! Har funka for oss:)

 12. Anette

  Har dessverre ingen tips, bare lurer på hvor de tøffe klærne til Dexter er fra?

  1. komikerfrue

   Å, dette er vel en kombo av Lindex, Kavat og Zara 🙂

 13. Kari Hjelanes

  Var det sånn at guttene sover på samme rom? Kanskje han er halvvåken i fem tida,ser/hører at broren er i samme rom og tenker at her (må) det bli liv (rai,rai)?
  Prøv å flytte storebror ut et par netter og se om det blir bedre da.Og blir det bedre må Dexter ha eget rom og dere må bygge på, evt flytte til noe større.Hva gjør man ikke for å få sove……
  Hilsen Trøndern

 14. Christina

  Legge ham senere? Nei, dere har nok tenkt på det meste. Men tror nok det er lurt med mørkt rom.

 15. Ruth Elise

  Det er pyton når ungene ikke får sove. Vi har vuggesanger i babycallen, og de har stort sett funket bra når poden ikke vil roe seg og mammen er blitt hes av og synge ooaiaiaia-boff for 30.ende gang. Det virker som han blir litt “hypnotisert” av melodien og til slutt sovner han igjen. Uansett, masse lykke til, det meste går heldigvis over etter en stund. ☺

 16. Ingrid

  Jenta mi som blir 2 i september, har veldig perioder med dette. Er helt grusomt! 😛 Men eneste som “funket” her at vi aldri stod opp før halv 7, uansett når hun våknet. Da måtte hun sitte i sengen vår eller sin egen å vente til det var tid for å stå opp 😛

 17. Hei! Kan du skrive et innlegg som bare handler om McRell? Han virker som en morsom fyr som jeg vil vite mer om! Ler fortsatt av å tenke på det innlegget du skrev i vinter. Da han vekte familien fordi han måtte bajse midt på natta ;-D
  Hilsen Helle

  1. komikerfrue

   Haha ja det kan jeg godt, han er jo en karakter i familien 🙂

 18. Kristin

  Tips som har fungert til oss er ikke tv/ipad etter bhg, dra heller ut så de får slit ut de siste kreftene som er igjen. Bad rett før de legger seg, nattlampe, musikkengel. Ro ned den siste timen med kveldsmat, les en bok osv og gjør det til en rutine. Kidsa elsker rutiner, da de vet hva som skjer. Om han våkner kl 5, fortell han at det fortsatt er natta. Alle unger er forskjellig, og det er muligens som hun sier lenger opp, et utviklingssprang. Evt at han sover for lenge på dagtid..?

  Jeg synes du gjør en helt fantastisk jobb, og minn deg selv på at dette er mest sannsynligvis en periode.. bytt litt på om hvem som står opp, så leng det lar seg gjøre 🙂

 19. Karina

  Jeg kjøpte lystett gardin på eBay som festes direkte på vinduet med sugekopp:) å det hjalp veldig godt hos oss.. Nå står vi ikke opp kl 05.10 lenger, men 09.30

  1. komikerfrue

   Hmm, skal google den der 🙂

 20. Hvor er de kjempetøffe skoa til Dexter fra?

  1. komikerfrue

   De er fra Kavat, han digger de 😉

 21. Enig med flere tips gode ovenfor her – vi har to store nå, og vi har kjørt samme taktikk på dem begge med stort hell – ingen av dem har våknet tidlig, og de har begge alltid sovet mye. Legge tidlig (som dere gjør) bruk kaninlampe som sier at morgenene ikke starter før “kaninen står opp” (som dere stiller selv, for eks på 7) ha samme rutine hver dag – uansett helg/hverdag/ferie slik at det er forutsigbart, og absolutt ingen service før det er morgen (altså at det ikke er noen andre som står opp, ingen kos, prat, TV etc. Hvis han ser at DU står opp kl. 05 så tror han jo det er slik det skal være. Det er jo tydlig at han også fortsatt er trøtt. Når han våkner, gå inn og si “det er natta, du må sove nå” og pek på klokka hvor kaninen fortsatt sover (dette kan hende dere må gjøre ørten ganger i noen dager, ikke gi opp!) Og selvsagt nok søvn på dagen (søvn avler søvn) slik at han ikke er overtrøtt når han legger seg, da sover barn urolig (som vi voksne) Vi har brukt “Sove-Karin” på hjemmebesøk med stort hell og har også boka hennes. Ring for en konsultasjon hvis dere ikke får det til, og lykke til!

 22. Veronica

  Hadde samme problem. Jeg regulerte luren på dagen. Han sov kanskje en halv time på dagen. Men hvis han ble veldig overtrøtt på kvelden, så sov han dårlig på natta. Super vanskelig å finne balansen.

 23. Minimamma

  Å stakkars dere. Jeg er bortskjemt med ett barn som er akkurat fylt to år som sover til 9 hver morgen. Men så har vi han lenger oppe på kvelden enn hva de fleste andre har. I BHG sover han i ca to timer fra 12-14. Så er han i farta frem til 20 tiden hvor vi bader og steller. Så halv ni er han i seng og sover til ni dagen etter. Jeg er så trøtt om morningen at jeg foretrekker å heller ha han litt lenger oppe. Min har også lystette gardiner og vifte på rommet. Tror det er bedre med litt kaldt rom også. Lykke til Marna. Ikke greit å være såååå tidlig oppe og ikke få nok søvn. Vakringer ❣

 24. Eget rom! Det har vært gull her. Ellers har ingen av ungene kommet opp av senga før klokka 7 om morgenen. Lagt de ned igjen med en melkeflaske eller noe og sagt det er natta.

 25. Wibeke

  Har du prøvd lavendelolje på puta? Eg har ikkje prøvd det, men ei eg kjenner sleit med samme problem som de. Svigermor hennar kom med lavendelolje, og meina at det ville hjelpe. Venninda mi hadde ikkje trua på det, men litt desperat etter “sovemiddel” til frøkena, prøvde ho dette – jenta sov gjennom heile natta. Etter det har dei sove godt natt etter natt. Venninda mi ristar litt oppgjeve på hovudet,med eit smil om munnen, når ho fortel om det ( “tenk at det funkar…”). Ho tør ikkje slutte med lavendel no Ein kan dryppe nokre lavendeldråpar på puta, eller ha det i eit lite glas ved senga. Kan kjøpast på hobbybutikk ( eller helsekost?)

 26. Disse kidsa er noen lure vanedyr
  Det er ikke noe med att Dexter synes denne morgenstunda er en gull kosestund som han har for seg selv eller noe?
  Det som er så irriterendes er jo att di smelter oss med sjarmen og alt det søte di finner på i sånne stunder og. . Jeg har en på 5 som ligger etter i utviklingen så på noen områder virker han som en mindre unge….. Han sov det 1 døgnet på sykehuset etter keisersnitt og alle spor om det ikke var liv i ungen.. Vel på kvelden når han endelig tok mat og det var i gang skal jeg si oss det var liv!! Han vræle og skreik og alle blei sjokka å bare jøss så det va lyd i ham ja… Gutten ble mega dårlig i magen han. Kort historie kolikk unge masse våkennetter og hylskriking! Men han der har vi hatt å stri med i ettertid og! Han og står ofte opp klokka 05 han ligger på rom med storebror da rommet hans er under oppussing. Han står ved senga mi klokka 5 på morgnen å sier kan jeg vær så snill å få en fridag fra barnehagen pleaseee…. Jeg vil iķke i barnehagen … Det ble faktisk bedre etter han fikk seg fridag Men med tanke på Dexter er det samme tida i mørketida og eller nå når det er sommer og lyst? Jeg føler ikke jeg har noen gode råd for jeg er alt for myk for disse søte barnefjesa, men hadde vel lagt meg på sofaen og sagt kom ska vi kose og håpa på att han slokna der.
  Må jo tilstå att jeg er rimelig forelska o na sjarmøren deres da å digger jo dere alle sammen
  Klem fra Nordmøre.

 27. Jeg føler med deg! Har i et år nå, stått opp kl 5 hver “morgen”. Og uansett hva vi prøvde, så våknet ungen fortsatt kl 5, og gjerne noen ganger på natt også. Men den siste tiden, nå som han nærmer seg 2 år, har han heldigvis begynt å sove litt lengre, og flere netter hvor han sover natten igjennom. Og nå har vi ikke gjort noen ting for det heller, det kom av seg selv.. Vi har ikke hatt mye kjærestetid og våkentid på kveldene siste året. Skulle vi slippe å være zombi på dagen, måtte vi legge oss tidligere.. Det går over skal du se Som sagt, her slapp det helt av seg selv, og etter snart 2 år med lite søvn, så får vi endelig noen gode netter igjen

 28. Brit-Elin

  Jeg ville forsøkt med en god lavendelolje. Er mye crap der ute, så kjøp en ordentlig god og ren en. Merker at guttungen min sover bedre og litt lengre etter vi startet med det 🙂 lykke til <3

 29. Katrine

  Tipsene over høres så enkle ut. Vi har prøvd “alt” uten at det har funket stort. Vi har innfunnet oss med at han rett og slett ikke er en sovegutt. Nå er han snart 3.5 år og han våkner kl 05.30 og 06.30. Og tro meg vi har prøvd alt. Men han sover nå natta igjennom i sin egen seng og det er vi veldig fornøyd med!
  Lykke til med prosjekt soving. Håper det ordner seg for dere. Hold oss gjerne oppdatert.

  1. komikerfrue

   Takk!

 30. Vi bruker myHummy bamse med hvit støy som er billigere enn en støvsuger og bruker ikke opp batteriet på mobilen! 🙂

Comments are closed.