Jeg ble utsatt for svindel!

970099_664489643577793_872998036_n

Jeg er ikke lett å lure. Telefonsvindlere legger på med halen mellom beina når de blir verbalt hudflettet av meg for jeg lukter svin på lang vei. Jeg er stolt av min velutviklete skepsis, selv om den desverre går utover uskyldige nå og da for den har reddet meg mange ganger. I går gikk det fryktelig galt, tross alle mine heads up:

Tegn på svindel:

 • Banken vil ALDRI be deg bekrefte noe via mail
 • Sjekk URL, en gang gikk jeg nesten på før jeg så at URL hadde èn bokstav feil (hold musepekeren over, uten å klikke, for å se adressen).
 • “Jeg ser at du står registrert på 1881 og gule sider og xxx, vil du fortsette å betale på det?” -Legg på! Sier du “ja”, eller “Ja, jeg vet ikke, hva..” så blir det tatt opp og du får en faktura i posten på flere tusen kroner. Slike fakturaer kan BESTRIDES, så om du er uheldig og går på så for all del ikke betal, spør noen du kjenner og få hjelp, for all del ikke gi deg. -Spør meg, om ikke annet, det er ikke flaut å stå opp for seg selv!
 • Nei, du har ikke vunnet tretti millioner pund.

Men selv om jeg kjenner igjen lusa på gangen så ble jeg faktisk rundlurt i går da denne linken dukket opp på Facebookfeeden min:

13819664_10154912915610476_2004528893_n-2

Jeg så ikke at det var et sponset innlegg, jeg ble blendet av Sunnmørsgener som alltid vil spare penger og så så det jo så skikkelig ut..?

13814989_10154912915625476_1657331533_n-2

Jeg syns artikkelen var litt rart skrevet, men jeg overkjørte meg selv og avvfeide alle hint jeg gav meg selv. Underbevisstheten min stakk meg både her og der, jeg la til og med merke til at jeg ikke leste betingelsene, jeg scrollet heller ikke lenger ned på siden for å se hva som stod i bånn, jeg stusset ikke en gang over Facebook kommentarene som så helt opplagt var lagd i et Word dokument. Jeg ble så blendet over å kunne TJENE 199 teite kroner at jeg som en AMØBE reiste meg opp fra sofaen, hentet bankkortet mitt, la inn navn, nummer, betalingsinformasjon, og sa “vær-så-god-bare-forsyyyyn-dere”, som verdens største idiot.

Og de heldige vinnerene av Marnas kortnummer var: DREAMDATING.EU! Altså, hadde jeg enda vært singel så hadde jeg kanskje kunne fått noe igjen for pengene mine.

13823338_10154912915605476_1800137005_n-2

I det øyeblikket jeg skjønte det var det som å se bankkortet mitt forsvinne i et svart hull i horisonten, og hva som avslørte det?

Herregud dette er flaut, for dette burde jeg ha sett:

Først ved redirecting la jeg merke til at URL var aftenposten.site (sist jeg sjekket het det Aftenposten.no) og da jeg gikk tilbakeartikkelen så nå ut som en VG artikkel. Eh, hallo, burde ikke bjellene mine ha ringt EKSTREMT HØYT?

13815149_10154916742460476_63797017_n

Det hadde faktisk vært nok å scrolle bare litt lenger ned på siden, der stod det bokstavelig talt: HEISANN! DETTE ER SVINDEL, DERSOM DU GJØR SOM VI SIER SÅ ER DU FAKTISK GANSKE FJERN OG VI TJENER MASSE PENGER PÅ DEG.

13817058_10154912915615476_1139604923_n-2

Så, hva gjør jeg? -Det jeg ikke skal gjøre er å legge lokk på det, det er nemlig ikke greit at noen skal lyve og stjele! Det er så mange som føler seg dumme og heller betaler fordi de syns det er flaut at de lot seg lure og kanskje ikke skjønner hva de skal gjøre. Ja, det kan være slitsomt å finne ut detaljer, men det er SÅ tilfredsstillende når en faktisk klarer å få tilbake pengene sine eller hindre at det skjer. Det er faktisk straffbart det som har skjedd, det skal ikke skyves under teppet!

⭐︎Link til Forbrukerombudets tips til å unngå svindel⭐︎

Jeg har screenshottet og saumfart alt jeg kunne og det står her (på bildet over) at det en betaler for er et 3 dagers prøvemedlemsskap for 1 Euro og at det deretter vil koste 79 Euro pr 30 dager.

Vilkårene (som jeg sjekket etterpå..) sier at jeg kan angre først etter 48 timer, så i morgen tidlig begynner moroa. Da skal jeg klare å angre prøvemedlemsskapet mitt før de VÅGER å trekke 779 kroner fra kontoen min. Om det ikke går så skal jeg sette meg på første fly til 170 Praed Street, London og banke skikkelig hardt på døra. Dreamdate.eu har kødda med feil amøbe!

UPDATE:

Hele siden er fake, all mail kommer i retur og dream-dating.eu som datingside eksisterer ikke. Nå er bankkortet mitt sperret, nytt på vei i posten og jeg er èn krone fattigere.

13814633_10154916935955476_392350665_n

17 Comments

 1. Caroline

  Jeg gjorde den samme pinlige feilen! Sendte e-post og angret med en gang, ble ikke trukket en krone!

  1. komikerfrue

   Den krona mi ble trukket på flekken..

  2. Hva skrev du i mailen og til hvilken e-postadresse? Jeg gjorde akkurat samme feilen.. Men aner ikke hvordan jeg sier opp 😮

 2. Jeg gjorde det samme med den iPhonen til 1 kr… Kjenner meg sååå igjen!! Samma betingelsene… Jeg sendte Mail og avbrøt medlemskapet. De svarte raskt at den var mottatt. Jeg ringte også med en gang til banken for å sperre kortet.. For ikke søren om de skulle få noe som helst annet enn den krona!! Så om du ikke får napp i dem. Sperr bare kortet ditt 🙂

 3. Bankansatt

  Sperr kortet, da får de ikke trukket mer, samt at du kan sende inn reklamasjon til banken din 🙂

 4. Solveig

  Jeg var inne og så på den, men ante meg det var noe suspekt..
  men, kunne gått på den senere og gjort det samme, så takk for advarsel 🙂

 5. Victoria

  Hvem sender man e-post til? Eller hvilken nettside må man inn på for å avbryte? Gjorde samme feilen for noen uker siden..

 6. Sperr kortet, og reklamer på beløpet i nettbanken. Hvis du har sperret kortet er det umulig å trekke penger fra kortet ditt senere.
  Tips: ALLTID bruk kredittkort på nett, da er det pengene til banken som blir borte og ikke dine egne.

 7. Ta kontakt med banken din, de hjelper deg med å sperre kortet og i mange tilfeller får du pengene tilbake 🙂

 8. Kamilla

  Jeg ble også svindla. Men det va via kredittkort som noen hadde stjelt fra postkassa og tatt ut 7000kr fra minibank! Slapp heldigvis å betale 7000 pluss renter til banken, men var mye papirarbeid og besøk på politikammeret før det. Unner ingen å bli svindla 🙁

 9. Emilie

  Akkurat dette var på NRK- eller TV2-nyhetene på TV for noen dager siden. Fant en link til nettsak på nrk.no: https://www.nrk.no/norge/massiv-okning-i-nettsvindel—lokker-forbrukere-med-flatskjerm-og-iphone-1.13048068

  Håper det løser seg, og kjempebra at du er åpen og skaper fokus rundt dette!

 10. Derfor er det lurt med skjult Nr på 1881 så slipper du selgere,etc.”…

 11. Jeg gjorde det samme.. 779kr rett i dass. så aldri pengene igjen

 12. Jeg skulle leie en ferieleilighet i Sverige for noen år tilbake. Etter mye leiting fant jeg en flott leilighet på Blocket.se (sveriges utgave av Finn.no). Long story short så var jeg uka etterpå 11 000 kr fattigere og noen ferie i Sverige ble det ikke……. Leiligheten var reell nok, problemet var bare at han som leide den ut hverken bodde der eller eide den.

  Følte meg som en idiot i ukesvis etterpå og gjør det forsåvidt enda over at jeg lot meg lure

 13. Camilla

  Jeg gjorde akkurat det samme.
  Rett etter jeg hadde lagt inn kortinformasjon skjønte jeg at det var svindel. Går det an å bli så dum tenkte jeg? Er jeg virkelig så desperat på gratis penger på IKEA? Haha. Kan le litt av det nå. Sperret kortet mitt med en gang, og ble kun trukket 1kr. Lykke til

 14. Victoria

  Fikk du tilbake pengene? I så fall hva gjorde du for å få det?

  1. komikerfrue

   Jeg sperret kortet for sikkerhets skyld, men fikk faktisk svar fra en av epost adressene om at jeg nå var utmeldt. Den krona fikk jeg aldri tilbake.

Comments are closed.