Maktmisbruk

13871856_10154941223105476_1873181161_n

Kostymet mitt i går som var Marna etter tre dager på festival var kjempemoro, men bare inntil en vakt så meg inne på do (der er det jo lyst) og dro meg med makt ut på gata. Da var det ikke så moro lenger. Selv om han så en nedsølet full dame på do så var det vel ikke nødvendig å legge hendene mine på ryggen, dra meg baklengs ut derfra og tvinge med ned ei mørk trapp og kaste meg ut bakdøra vel? Det er faktisk maktmisbruk og noe en desverre ofte ser i yrkesgrupper som tiltrekker seg store sterke menn med bittesmå boletisser og ustabile hjerner. Gi de en intercom og de tror de har fått drømmejobben i politiet og skal fakke noen kriminelle.

Jeg ble faktisk kjemperedd. Jeg hadde ikke nubbesjans, jeg kom ikke til med ett ord, han hadde bestemt seg og jeg var helt maktesløs. Det var en skremmende følelse som sitter i meg enda. Kunne han ikke bare sagt at jeg måtte gå ut og fulgt meg? Det hadde jo vært så mye greiere.

Katten sov oppå meg i hele natt, han der altså, skal passe på. Han blir alltid sånn når jeg ikke har det bra. Men i dag har jeg det mye bedre og senere kommer det mange kule bilder fra festen som tross alt var kjempegøy (bilder over er arrangert).

13866595_10154941224375476_2104089732_n

5 Comments

  1. Hi Marna. I actually saw the whole thing – and I am extremely sorry I didn’t do anything. I saw how you fell down the stairs while he was pushing you and how aggressive he was. Your girlfriend run inside to get your husband and I felt like it is better to leave this whole situation but today I sit here with so much regret. It was absolutely terrible to watch such a huge fat guy twice your size dragging you out. I hope there will be consequences to that behavior. You didn’t do anything wrong. You were just trying to explain something and out of nowhere he just snapped 🙁 I saw your husband talking with him after the accident but there should be more consequences to this.

  2. Haha! Du beskriv det berre SPOT ON! “Store menn med små bolletissar!!” Hahaha! Det er akkurat slik det er! Viss ein stor sterk mann med liten bolletiss les dette; det fins ikkje noko som er mindre tiltrekkande og kult enn slik oppførsel i fra ein som skal vere profesjonell i jobben sin. Det er så latterlig og det er årsaken til at du har dårlig nok rykte fra før. Du får ikkje respekt i det heile tatt- eg ser heller direkte ned på deg. Maktmisbruk er ingen overdrivelse. Det skin så i gjennom at du ikkje er smart og at det einaste du har å bidra med er sterke musklar. Hadde du brukt orda dine, vakt, hadde du snakka på ein skikkelig måte og vist med beherska kroppsspråk at du vurderar det slik at Marna må ut, så får du både respekt, samarbeid og kanskje eit beundrende blikk. Takk for meg.

  3. Han hadde rett til å kaste deg ut, men ikke ved bruk av fysisk makt. Forstår godt at du ble redd! Dette er ulovlig, du kan fint skrive til utestedet og til og med anmelde vedkommende. Det er dessverre få som gjør dette slik at vektere fortsetter å tro at de har politimyndighet. Vekteres handlinger reguleres for øvrig av https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2001-01-05-1. Som det fremkommer av §12 har ikke vektere annet grunnlag for å bruke fysisk makt enn det enhver annen privatperson har – for eksempel som nødverge (se straffeloven §18). Dette er for øvrig bestemmelser du kan vise til i kontakt med utestedet.

  4. Kjipt å oppleve. Opplevde det selv på Solli plass faktisk for 5 år siden. Måtte løpe å gjemme meg på kjøkkenet inne på Palace. Politiet kom, og vedkommede fikk sparken.

  5. Va på en uteplass i Oslo same kvelden. Typen min fekk spørsmål om stolen min va ledig når ej va for å kjøpe nåke å drikke. Han sa selvfølgelig at den va opptatt. Då forsvant han og kom tilbake med ei vakt som ba han om å komme seg ut med en gong. Dei kunne ikkje ha synlig fulle persona der va de vi fekk til svar når vi spurte kaffør vi ikkje fekk vær der. (For sida vi spurte etter en grunn måtte heile følget ut..) i monge tilfelle burde fleire vektere vurdere om vedkommande skal ut eller ikkje.

Comments are closed.