Pimp AND double my tomatsuppe

Ofte kommer det et ekstra par barn til middag og da er det greit å ha triksene klare for å øke middagemendgene for mat slik at alle kan få. Èn pose tomatsupper holder neppe til fire gutter (mor alene hadde spist halve) men å doble den porsjonen er kjempelett.

Jeg har èn kjøreregel når jeg bruker grønnsaker i mat; -samme farge funker stort sett alltid. Jeg skal ikke engang begynne å snakke om hvor mye gullerot jeg har i pizzafyllet..! Jeg kaller det den hemmelige ingrediensen, jeg gleder meg til å fortelle gutta hva det var om 15 år.

Når jeg pimper en tomatsuppe så skipper jeg grunntrinnene for en suppebase, siden jeg allerede har den i posen, og putter alle grønnsakene jeg finner i kjøleskapet i en god liter vann med buljong. Søtpotet og gullerot er knall til tomatsuppe, ellers har jeg alltid i løk, blomkål passer til alt og en boks hermetiske tomater. Jeg bruker det jeg har, jeg kunne hatt i litt chili, paprika, hvitløk osv osv men dette er det jeg hadde denne dagen.

Kok til det er mørt, tilsett tomatboksen, kok litt til og mos med stavmikser. Jo lenger det får koke jo glattere blir suppen, men gjennomkokt funker utmerket i en travel hverdag. 

Den nye suppen smaker dritgodt alene også men nå var det Toro tomatsuppe vi skulle ha til middag så ca 50/50 med “vår” suppe og posesuppen går glatt gjennom kontrollen. Ikke et øyenbryn ble hevet, ingen spørsmål ble stilt. -All suppen ble spist opp.

img_1156.jpg

7 Comments

 1. Yvonne

  Jeg bruker alltid gulrot i kjøttdeigen når jeg lager lasagne. Mmmm gjør den nye saftigere.

 2. Oi! Innafor å bruke på kresen sambuar også, håper eg Ellers aner han enda ikkje at han eter store mengder blomkål i potetmosen, gulrot i både lasagne og pizza, og MASSE forskjellige grønnsaker i torogrytene som tilfeldigvis har komt med nytt innhold siden han spiste det heime hos mor sist

 3. 😀 For ikke snakke om hvor mye deilig du kan lage av restene fra juicing!
  “Gulrot”kake ingen merker at det er brokkoli, eple, sitron, ingefær, tomat og selvfølgelig store mengder gulrot 😉 Det var jo tross alt “gulrotjuice” de fikk til frokost 😉
  De samme restene er fine i lasagne og gryter 🙂

 4. Hihi….ikkje ulikt frå då du voks opp Marna! Mor di var ein meister på å drøye middagen då nabokidsa stakk innom titt og ofte. Stolt av deg!!!

  1. komikerfrue

   Haha ho va ganske god på det 😉

 5. Love it! Jeg pleier alltid å ha gulrot med i lasagne og i pasta bolognese; det smaker ekstra godt og gulrot er alltid sunt:D Skal bli flinkere til å bruke såpass ekstra med grønnsaker som du er så flink til her, så takk for tips:)

 6. Du er genial! 😀

Comments are closed.