Nødvendig smerte

Jeg passerer mange gravide og nyfødte hver gang jeg er her på kvinneklinikken så det er ikke rart en del tror jeg er gravid men det er jeg altså ikke. Jeg får spørsmålet hver gang da, av legen(e), om jeg har planer om flere barn for det er enda ikke klart om jeg må ha en ny operasjon nedi kjelleren.

Celleforandringer. Jeg syns faktisk det er ganske pinlig å skrive om, jeg kjenner på at jeg bryr folk med det på samme måte som enkelte reagerer negativt når jeg skriver om avføring. Men i dag snakket jeg litt med legen om det, da jeg var inne for nok en prøve, denne gang inni livmorhalsen. Guttene kan klage over å få en vattpinne inni urinrøret men prøv en rasp inni “modern”.. -Mhm.

istock_000017213938xsmall_300x300

Sånn at det er klart; celleforandringer kan komme av mye rart. Èn ting er HPV viruset som mange er bærere av enten de vet det eller ikke men celleforandringer betyr faktisk ikke at man har en kjønnssykdom. Det kan like så godt komme av lavt immunforsvar i en stresset periode, spiraltråden kan irritere vevet eller til og med etter fødsel har mange noen forandringer og ofte fikser kroppen dette selv. Bare den prøven jeg tok i dag som rasper opp i vevet kan være med på å trigge immunforsvaret lokalt og være nok til at kroppen tar et tak i det området og ordner opp selv.

Mange opplever det å ha celleforandringer som pinlig og holder det for seg selv og det er derfor jeg skriver om det selv om jeg syns det er skikkelig flaut. Celleforandringer kan utvikle seg til kreft dersom det ikke blir fulgt opp og om nødvendig behandlet så jeg prøver vel å ta litt livet av den flaue delen slik at flere faktisk går og sjekker seg.

Hvert tredje år bør man ta celleprøve (spør legen om hva som gjelder deg). #sjekkdeg

Jeg var fryktelig nedfor da jeg først fikk vite at jeg hadde celleforandringer og første koniseringen (operasjon der det fjernes en del av livmortappen) ikke var vellykket, nå er jeg mye mer optimist og har senket skuldrene. Ja, det er kjedelig å måtte ta ubehagelige prøver så mange ganger men de som jobber på sykehuset er så utrolig flinke og så har masse livmorhumor og da er det så mye lettere.

Her er “jekken”.  “Chop chop” er også et alternativt ord for konsiering.

Hilsen “patienten” (tok du den?)

91483-8398678img_4204.jpg

4 Comments

 1. Frida Ell San Benes

  Flaut å snakke om noe som redder liv?? Glad for at du gjør det <3<3<3 Å snakke om bæsj kan faktisk redde liv det også da:-):-) Hilsen en som har hatt tarmkreft:-)

 2. Nicole

  Takk for at du snakker om det ukomfortable. Du er med på å redde liv <3

 3. Takk for åpenheten din! Viktig tema! Jeg hatt liknende inngrep og samme bekymringer som deg… Ønsker deg lykke til og håper det stabiliserer seg nå 🙂 God jul.

 4. Christina

  Som jentene over her sier: takk for at du snakker om det ukomfortable, alt fra celleprøver og bæsj. Hvis flere hadde vært åpne som deg så tror jeg flere hadde kommet seg raskere til lege. Det er viktig å komme seg til lege om noe er galt og det er viktig for oss jenter å ta celleprøve hvert tredje år. Det redder liv!

  Så gjerne mer blogging om det ukomfortable! Ikke bry deg om de som blir brydd. De skjønner ikke hvor viktig det er 🙂

Comments are closed.