Hvorfor engasjerer ikke flere seg?

 Jeg klør meg litt i hodet når jeg leser kronikken til Dagfinn Nordbø i Aftenposten, for jeg skjønner ikke helt hvor han vil med det han skriver (les den her).

Det stilles ingen spørsmål, rettes ingen direkte kritikk eller forslag til hva jeg kunne ha gjort annerledes. Det blir nesten som å gå inn på 7 Eleven og rope “Jeg liker dere ikke!” og så bare gå derifra uten å si noe mer.
-Takk for hjelpen Komikerfrue, men neitakk. Vi trenger hjelp og personer som setter fokus på Flyktningkrisen, -men ikke du.

Når begynte man å sette rammer og kriterier på hvem som skal få hjelpe?

All hjelp, ALL hjelp når det gjelder flyktningkriser, uhjelp, mennesker i hele verden som på en eller annen måte trenger hjelp, er så uendelig mye bedre enn ingen hjelp. Tankene bak det, effekten av det, uansett liten eller stor, betyr noe. Èn fadder, TO faddere, hjelper. Hvem eller hva det er som har bidratt til det, uansett hvor mye det måtte irritere noen, burde være fullstendig irrelevant. Sakens kjerne, som vi burde være enige i er denne: Vi prøver alle å hjelpe. Vi alle prøver å bidra på en eller annen måte. Og måtte vi alle faen meg takke og bukke og ønske ALLE som vil bidra, hjertelig velkommen til å gjøre det.
Å bruke tid og energi på å kritisere noen som faktisk bidrar, som faktisk hjelper, jeg skjønner det bare ikke. Hva med å heie hverandre frem istedet? Alle monner drar, og det er vel der fokuset bør ligge.

Så som den “rosabloggeren” jeg er, med motivasjon og personlige grunner til å ville hjelpe, og som er så heldig som får store muligheter til å faktisk gjøre noe med det, så er jeg knallstolt over å få være ambassadør for Flyktninghjelpen, som faktisk ser verdien i å bruke meg som et verktøy for å nå ut til en stor gruppe mennesker med sitt budskap.
Jeg har vært engasjert i flere veldedige organisasjoner på ulike nivå i flere år, men får nå muligheten til å ta det et steg videre, gjøre enda litt mer. Hvem vet hva det vil generere, kanskje større ting enn jeg tør å håpe på.

Hvorfor engasjerer ikke flere seg.. Er ikke det en bedre overskrift enn “Hvorfor engasjerer Komikerfrue seg?”.

Hilsen Marna

PS Hverken Afrika eller Asia er et land.

maxresdefault-4

44 Comments

 1. Hannepanne

  Hei Marna! Jeg har lest bloggen din i lang tid og har alltid heiet på deg – du er morsom, søt, ærlig og jordnær. Men, jeg ble veldig skuffet over dette innlegget, som helt åpenbart ikke er skrevet av deg! Her skinner det gjennom i skrivemåte, vinkling og ord som er brukt, at denne har du hatt god hjelp med..hvis du i det hele tatt har skrevet noen av ordene selv. Hvis du ikke kunne forsvare deg selv, skulle du heller latt det ligge!

 2. Godt sagt! Heier på deg 🙂 Klem.

 3. Kaller også Trump for statsminister…..
  Han burde slutte å mobbe og heller lese fakta. Og hylle de som prøver å hjelpe.

 4. Donald Trump er ikke statsminister heller. Fakta er visst ikke så viktig for Dagfinn Nordbø heller.. Var pinlig å lese det han skrev!

  1. Marthe

   Tror det var ironi det han skreiv om statsminister og Asia som land..:)

 5. Ingrid Bragado

  Ola normann har saa lett for aa kritisere. Det er lettere det enn aa engasjere seg selv! Staa paa du, Marna! Drit oppi smaa trangsynte folk.
  Hurra for deg!

 6. Ser i kronikken hans at Trump e blitt statsminister også.. eg må ha høyrt feil på nyhetene. So i morga kan eg feire at USA ikkje går under likevel, han e jo berre statsminister , og meg bekjent e presidenten sjefen

 7. Typisk kommentar från en halvgammal man som inte har något att komma med av fakta, men som gör det som många män tyvärr gör fortfarande: Använder sin yttrandefrihet och i egenskap av sitt kön, tror att han ska få plattat till en kvinna, just för att han är man! Jag tycker att det stinker av kvinnofientlighet jag, och att kritiken mot ditt engagemang gentemot Flyktinghjälpen är bara en förklädnad. Tråkigt? Ja! Förvånar det mig? Dessvärre inte . Stå på dig, Marna. Du är verkar vara en tuffing och dina humoristiska och självironiska texter får mig att skratta för att jag kan känna igen mig själv i dem! Och du har rätt i att det är hjälp som utsatta medmänniskor behöver, och vi borde alla ta ansvar, och fylla en egen roll. Det är ett budskap som alla människor vid sina sinnes fulla bruk, måste ta till sig. Det är vad enhver artikel och “synsing”, skulle omhandla. Ha en fin dag. Mvh Ida

 8. Jeg blir så oppgitt. Virkelig. Tenk at vi fortsatt lever i en tid hvor man skal bli kritisert for å bidra å gjøre så godt man kan. Og ikke minst at man skal bli kritisert på bakgrunn av hvilket yrke den som hjelper har. Det er tullete.

  Personlig syns jeg mange menn trenger åfå huet ut av ræva og heie frem kvinner mer enn de gjør. Og om ikke de gjør det, så får vi kvinner heie enda mer på hverandre for å veie opp. Her heier jeg på deg Marna! Mer enn du aner. Du er tøff og herlig ærlig. Du er et flott forbilde for mange, og jeg syns du er en regelrett superwoman!

 9. Jøss….. hva var meningen med den kronikken? Det er viktig å sette fokus på så alvorlige temaer i alle miljøer tenker jeg. Og det er ikke alle som leser kronikker til halvgamle menn og tenker at de bør gjøre noe for å hjelpe. Man må møte folk der de er, og om det er inne på en blogg som din eller noen andres, så supert! Og fører det til at folk engasjerer seg, uansett grad av rosa, så er jo målet oppnådd. Han vil jo såklart provosere med den tonen han bruker når han skriver, men han bør ikke undervurdere påvirkningskraften som du og andre store bloggere har. Om sant skal sies så har nok du mye større mulighet for å skape engasjement rundt flyktningkrisen enn hva han noen gang kan få til.

 10. Sissel

  Stå på, Marna! Vi voksne bør heie på hverandre og være bedre forbilder enn Norbø viser her. Ønsker deg en fin dag

 11. Marianne

  Fy f… for noe surmaget oppgulp! Vanskelig å si hvor han egentlig vil med dette, all oppmerksomhet på slike kriser må da være like mye verdt, og enkelte bloggere når ut til mange! En ting er i alle fall helt sikkert, Dagfinn Nordbø bidrar IKKE på noen positiv måte…

 12. Allminnelige anonym

  Er det ikke fiffig “rosabloggere” får kritikk når de ikke er sitt ansvar bevisst. “Tenk hvor mye bra dere kunne fått til, dere som er forbilder” tyter folk når de syns det blir for mye fokus på det ytre.
  Så når en er sitt ansvar bevisst får dere kritikk for det og. Samtidig synes jeg han driver og mobber – hva med å vise andre at det ikke er ok å harselere ufint med andre, selv om de har ulike verdier fra en selv?
  Hva skjedde med respekt?
  Han har vel også vært en tur innom “statsminister” trump – (ler )og nokså alternativ fakta… Bildene dine taler vel for seg selv…

  Ergo; noen blir aldri fornøyde, de bruker vi ikke tid på. Han har skutt seg selv i foten og får slikke sine egne sår 😉

  Jeg heier på deg, fortsett å gjøre godt arbeid, vise frem velstelte negler, by på selvironi og oppblåste mager, ja til mangfold!!!
  PS. elsker PS`et ditt i innlegget.

 13. Det han skrev i Aftenposten er regelrett noe av det mest patetiske jeg har lest. Skal man la være å hjelpe fordi man har et annet yrke en det denne mannen mener er rett? Kjenner jeg lurer veldig på hvor mye denne mannen gjør for å hjelpe… Stå på Marna du er tøff.

 14. Camilla

  Heia deg, Marna! Slik kritikk hører ikke hjemme noe sted, så ufattelig latterlig! Fortsett med den fine bloggen din, og ditt engasjement 🙂

 15. Therese

  Altså land som Asia og Afrika.. Statsminister Donald Trump. Han prøver å sette deg i ett dårlig lys også ender han opp med å sette seg og sin allmennkunnskap i et mørkt rom.

 16. Når kronikøren omtaler D.T. som statsminister og Afrika/Asia som land, fungerer nok dette som satiriske virkemidler for å holde teksten “rosablogger”-aktig.

 17. Men hva hjalp du egentlig til med der?

 18. Synes kronikken har helt feil fokus, og er enig i at alle som vil bidra bør ønskes velkommen. Men helt ærlig, hvordan ble reisen til Nord-Irak finansiert? Flyktninghjelpen?

 19. Ida-Kristin

  Fantastisk svar! Ditt lille spark på slutten med landene Asia og Afrika satt en god latter i meg. Jeg heier på deg!

 20. Cathrine

  Faktum er at du er kvinne i en av landets mest undervurderte yrker. Hjelper ikke at du åpenbart har mer kunnskap enn ham, når ut til mange, og gjør mer enn de fleste når det kommer til å engasjere seg. Alt du gjør hadde vært feil uansett. Hadde du vært uengasjert, så hadde du vært typisk rosablogger uten dybde og substans. Og når du engasjerer deg så er det feil også. Klassisk “damned if you do, damned if you don’t”

  1. Blogger….et undervurdert yrke?? Å få overbetalt for å vise frem klær og sminke?Totalt unødvendig yrke spør du meg,om du er mann eller kvinne.
   Nei Marna…det et ikke feil at du engasjerer deg.Det er feil at du bruker denne saken til å skape blest om…deg selv.

   1. Og Tv2 er med på leken…
    Enig med Bella!

  2. Jørgen Thon Linquist

   Er du helt “tjukk i hue”???? “Undervurdert yrke”!!Fy faen, blir helt satt ut.
   Burde vært påbudt med en stakkars barchlor før man fikk tilgang til å ytre seg offentlig.. Aller helst en master av ett eller annet slag.

 21. Anne Kristine

  You go, girl!!!

 22. Lol. Jeg synes det er bra du engasjerer deg, for du er manges forbilde.

 23. For bevisstgjøring er ikke så viktig… heia deg, Marna! Dagfinn kan ta seg en bolle..

 24. Bra skrevet!Stå på!

 25. Nesten så man får vondt i magen av å tenke på at det fins slike grinebitere i verden. Ikke bry deg om gamle tøffelhelter, du er helt rå og det du har gjort for flyktningehjelpen er priceless! ❤

 26. Det sier mye om han at han orker å la seg provosere over hvem som hjelper. At han i tillegg er utrolig frekk og nedlatende, at en voksen mann velger å mobbe, det er grunner til at han burde skamme seg! Mye mer respekt til rosabloggeren enn til han!

 27. Ingrid Bragado

  Bella, Marna gjorde ikke dette for aa skape blest om seg selv, men fordi hun bryr seg om mennesker og deres lidelser. Det er mange “kjendiser” som har gjort som Marna. Liz Taylor for Aids saken, artister verden over som har holdt konserter og er ambassadoerer for forskjellige tiltak. Hva med Prinsesse Diana? Ikke kritiser de som vaager litt!

 28. Henriette

  Jævli bra

 29. Bettina

  Verden flyter jo over av folk og det er dyrene som må lide for dette. Vi kan ikke hjelpe alle når befolkningen i verden øker i ett skremmende tempo. Jorda er på god vei til å bli ødelagt av forurensning og grådigheten til mennesker. Jeg gir kun hjelp og penger til dyrevern…

 30. Hei jenter (og her er det jo bare jenter….)
  Vil bare sitere Dan-Inge Eriksen sin treffende kommentar:
  «Såvidt jeg kan se er poenget til Nordbø at det virker som om all denne hjelpen egentlig handler om DEG, og ikke om flyktningene. Det er forsåvidt ganske treffende etter å ha lest bloggposten han henviser til, og med tanke på hvor trendy det er å hjelpe folk i nød for tida. Jeg ville vel sagt at han ikke kritiserer at du hjelper noen, men mer HVORDAN denne hjelpen fremstilles i etterkant. Hvis en skulle skrevet den bloggposten uten omtanke for seg selv og kun med fokus på flyktningene, hadde den sett helt annerledes ut, og det er kanskje noe å TENKE igjennom??»

 31. Ingrid Bragado

  John Lennon …..Imagine ……
  Noe aa tenke paa, kanskje……?

 32. Helt enig med Teo over her. Store selfies av trynet ditt, 3 % om flyktningesaken.

  Og hvis du tar deg betalt for dette fra Flyktningehjelpen så er det helt forkastelig

 33. Skal jeg fortelle dere en ting? De innsamling programmene i regi av Tv2 og andre kanaler som inviterer kjendiser ned til fattige land er så patetiske og jeg blir kvalm og provosert av det. De gråter en skvett, tar selfies, kommer på Tv og får ett fint blogg innlegg. Jeg kan ikke forstå hvordan man kan heve seg selv så til de grader på andres forferdelige elendighet. Ditt blogg innlegg er akkurat fasitsvaret på hva jeg mener. Klart vi skal hjelpe, og det gjør vi men ikke på denne pr kåte måten. Se på meg!!!! Har ikke jeg vært snill. Nop! !!! Du fremmer kun deg selv.

 34. Hei

 35. Kristian

  Kjære Marna, etter og ha lest Dagffin sin tekst og din “respons” hvis jeg i det hele tatt kan kalle det ditt, vil jeg bare si jeg er imponert og nesten overrasket over hvor lite du tar teksten til Dagfinn.. Jeg lurer på om det er deg selv eller alle andre du lurer med og “hjelpe flyktninger” kjære deg, Seflies stopper ikke flyktnings-krisen…

  1. komikerfrue

   Å stoppe flyktningkrisen er vel ikke ambisjonen, men vi fikk inn nesten det dobbelte av forventet antall nye Faddere under TVaksjonen, det var det vel verdt. Så da fortsetter jeg med mitt bidrag, hva er ditt?

 36. SåLeiDummeHorer

  Synd for deg at 9 av 10 `flyktninger` ikke er flyktninger i det hele tatt, men økonomiske lykkejgere. De flykter ikke fra noe, de flytter hit. Vi får se hva du sier når 100 millioner afrikanere kryper over grensene og inn i Europa. Da er det du som plutselig trenger hjelp.

  Jeg vil oppfordre alle til å ikke gi èn krone eller ett sekund til støtte for Europas undergang. Vi er midt i en invasjon men altfor mange idioter klarer ikke å se det. Så de gir penger og støtte til en invanderende makt. Folk er så opptatt med bloggene sine og å vise seg frem at de får ikke med seg noenting lenger, de ser ikke det som skjer rett foran dem.

  1. SåLeiDummeHorer

   Ja nå kan du føle deg spesiell og klappe deg selv på skuldra. Og skryte av hvor snill du er som hjalp noen. Det eneste du er interessert i, er at folk ser deg. 🙂 Jeg har møtt sosiopater før. Du hjelper fordi du vet du kan bruke det til å fremheve deg selv og få oppmerksomhet. Du er en vits.

   1. komikerfrue

    Haha sosiopat, vittig. Bedre enn å være idiot som du. Du skriver at jeg hjelper for egen vinning, men når det kommer til slutten på dagen så spiller det ingen rolle hvorfor man hjelper så lenge man hjelper. For det er det jeg gjør, hjelper, det skriver du jo til og med selv 🙂

  2. komikerfrue

   Her må jeg bare gjenta meg selv nok en gang, til deg som ikke en gang tør legge igjen epostadressen din eller navnet ditt: Du kan kalle meg sosiopat, men det du er ikke noe annet enn en ussel idiot. Så flaut det må være å være deg.

Comments are closed.