Store forandringer!

Sånn, da er hønemor nyoperert og snapchaten full av videoer fra oppvåkningsstua. Det var så utrolig mye mer behagelig denne gangen! Jeg trodde jeg bare lukket øynene et lite øyeblikk og da jeg åpnet de så var jeg ferdig og ute fra operasjonssalen. Jøss, så greit da. Og så fikk jeg ha mobilen min, ææh, jaja, en får gå inn og se den som vil (snapchat: komikerfrue).

Det har vært et langdrygt år med kontroll av celleforandringer, konisering (fjerning av deler av livmorhals) og fortsatte celleforandringer. I dag ble jeg konisert på nytt for forhåpentligvis siste gang, og med narkose denne gangen siden jeg har vært flink jente flere ganger nå. Det var ganske digg å passere målstreken sovende og slippe å være tapper, for det er jo unektelig en påkjenning med kirurgiske inngrep.

Nå skal jeg ligge på sofaen resten av dagen og feire at jeg er frisk og rask, vel kanskje ikke så rask akkurat i dag bare.

#sjekkdeg

29 Comments

 1. Almarea

  Klem til deg fra en annen nyoperert frøken. I dag er jeg også endelig fri for celleforandringer. Det er så flott at du er åpen om situasjonen din. Takk! ❤ det betyr masse!

  1. komikerfrue

   Grattis med det!

 2. Konisering, kjære deg <3

  1. komikerfrue

   Jaja, blabla 😉

 3. Agathe

  God bedring, sterke, vakre og husk å ta vare på deg selv kvinne!

 4. Om jeg ikke tar heeeelt feil heter det konisering, ikke kondisering 😉 bare for å være pirkete. Jeg tvinger alle venninnene mine til gynekolog. Flere som ikke har vært og vi er snart 30! Godt å bli ferdig med!

  1. Og: jeg DÆVVA av snapstoryen din

   1. komikerfrue

    Hahahaaaæææ, jeg også, herregud måtte få Ørjan til å se gjennom den etterpå før jeg turte å se den selv.

  2. Uff. Der trur jeg min mor har vært utrolig flink med døtrene sine. Jeg har dratt siden jeg ble seksuell aktiv. Bare lært at det måtte vi. Og snakker mye om det til mine døtre å.

 5. Jeg har vært til konisering i høst og etter prøven var ikke bra. Skal ta en kontroll om 3 måneder, har HPV virus også.
  Hvorfor narkose denne gangen? Tok de ut hele området hvor celleforandringene var?
  Hilsen livredd mor på 32 år, legen min sier svært lite, det stresser meg!

  1. Hei Gry,
   Det kan forekomme at man fortsatt har celleforandringer etter en konisering, derfor må noen re-koniseres (meg selv inkludert). De aller fleste koniseringer foregår i lokalbedøvelse, men av forskjellige grunner ønsker noen å gjøre det i narkose 🙂 Når man koniserer på yngre (damer som er fertile og som kanskje ønsker seg barn/flere barn) så fjerner man kun det som er nødvendig, mens dersom en dame lenger opp i årene som ikke har det samme ønsket eller som er i overgangsalderen eller eldre så vil legen kanskje ta mer av livmorhalsen. Selv om du har HPV-virus, så betyr det ikke at du definitivt kommer til å få kreft, men at celleforandringene, dersom ikke noe gjøres med de (konisering), “kan” om mange år utvikle seg til kreft. Jeg har HPV-virus 16 selv, et av de to virusene (16 og 18) som disponerer mest for dette, og jeg har konisert x 2 samt går til årlige kontroller. Så lenge du kontrollerer jevnlig bør du ikke ha noe å bekymre deg for 🙂 Jeg var veldig bekymret før, men ikke nå lenger. Jeg vet av erfaring at det ofte høres skumlere ut enn det er.
   Dersom du føler at legen din ikke snakker med deg anbefaler jeg deg å si ifra til legen, evt bytte lege/gynekolog?

  2. Hadde du cin2 eller 3? Hva var svaret du fikk etter koniseringen? Jeg hadde 2 og venter nå på svar Etter konisering.. venting er det verste

   1. komikerfrue

    Det er ikke en terminologi jeg har hørt snakk om, de er ganske sikre på å ha fjernet alle områder med celleforandringer nå men det vil en kontroll om ca 6 mnd bekrefte 🙂

  3. Det ligger masse informasjon tilgjengelig på nett om dette. Celleforandringer kommer i flere stadier og du er mest sannsynlig på et mildt stadie som er veldig vanlig. Jeg hadde celleforandringer og på etterkontrollen var alt normalt igjen!

   God bedring Marna!❤

  4. komikerfrue

   Jeg fikk narkose fordi jeg på få år har vært gjennom blæremola med påfølgende cellegiftbehandling, graviditet, fødsel og nå to koniseringer så de syns jeg hadde vært gjennom nok så jeg fikk sove meg gjennom denne 😉

 6. Ønskemamma

  Masse god bedring Marna! ❤
  Slapp av og ta livet sånn passelig med ro.
  Vi kommer til å savne deg i morgen da.

 7. Det heter konisering ja, pirk, pirk Var i gjennom det samme for noen år siden. Men siden har prøvene vært fine for min del. Tok en sjekk i høst, og den var også helt fin.

  1. komikerfrue

   Jaja potato potato 😉

 8. God bedring! Du er så unik i måten du takler utfordinger på og i tillegg deler med andre! Det betyr mye! Stor klem fra meg

 9. Hei. Må spørre deg om noe som ikke har noe med innlegget å gjøre. Har kjøpt MyBeauty facegel som du har hatt på bloggen din.Den er helt supertil å fjerne død hud. MEN synes aldri jeg får skylt det av igjen, ligger som seige små klumper huFor å få fjernet den må jeg bruke peeling, og det er vel ikke meningen. Hvordan får du den av igjen? Artig blogg forresten, ikke så høytidelig som mange andre.

  1. komikerfrue

   Hei! Bruk en klut, det gjør susen for å fjerne all geleen 🙂

 10. <3 <3 <3 Kjempeklem!

 11. Tatt konisering to ganger selv, og er nå 25 år (fyller 26 i april). Oppdaget ved en tilfeldighet når jeg var 20 at jeg hadde celleforandringer, og etter 4 år med “fornektelse” og fobi for gynekologer, så utførte jeg min første konisering noen uker før jeg fylte 24. Da var jeg visstnok den yngste på sykehuset i Vestfold som hadde fått utført konisering, og det sier så sykt mye. De vil jo at du skal sjekke deg før 25 eller fylte 30 – men jeg fikk celleforandringer mange år før det, og det kunne raskt ha utviklet seg til kreft.

  Nå er jeg endelig fri for celleforandringer for første gang på 6 år, og jeg har troa på at du blir det snart og❤

 12. God bedring fine deg! Klem

 13. Skeptisk

  Hei. jeg skal avsted å ta konisering til uken,og jeg gruer meg sånn. Jeg får ikke beroligende , men lokalbedøvelse bare. Har jeg noe å grue meg til og gjør det vledig vondt lenge etter ? Hilsen bekymret jente

  1. komikerfrue

   Du kan slappe helt av, det gjør IKKE vondt. Faktisk så tok jeg ikke en paracet engang etterpå, kanskje noen får litt menssmerter en ikke verre enn det. Når du får lokalbedøvelsen så kommer det en kald følelse i kroppen og det var litt ekkelt men det forberedte de meg godt på og en veldig fin varm dame stod ved siden av meg og holdt meg i hånden og beroliget meg om at den følelsen var over på noen få sekunder. Du er i gode hender, nervøsiteten før OP er verst 😀 Masse lykke til!

 14. Skeptisk

  Tusen Takk for svar ❤ jeg har skjønt det sånn at jeg kun skal få sprøyte bedøvelse lokalt. Jeg får ikkje bedøvelse inn i armen på nokken måter ( kom ikkje på ka det heit) Jeg tenker veldig masse på det at jeg enda ikke har fått barn, komplikasjonene etter operasjonen og at en skal få masse smerter. Men kanskje det ikke er så ille ? 🙂 Masse lykke til på skal vi Danse forresten ,gleder meg sånn til å se . Heier på deg ❤

  1. komikerfrue

   De tar hensyn til ALT og du er i trygge hender 🙂

Comments are closed.