Nepal

Herregud hvor skal jeg begynne.. Nepal er helt fantastisk. Folket her er så utrolig vennlige, naturen er helt utrolig vakker, og vi opplever så mye på både godt og vondt som jeg aldri ville ha vært foruten.

Vi er er helt fantastisk team som reiser sammen, både filmteam, Norske og Nepalske representanter fra Strømmestiftelsen, tolk, guide og sjåfører (for sjåfører trengs virkelig her) både bor og reiser sammen og vi debriefer hver kveld under middagen om hva vi har opplevd i løpet av dagen.

Kamerateam er ekstremt spennende uansett hvor vi går og det flokker seg kjapt rundt oss der vi jobber. Her er en fin gjeng som gjerne ville bli med på bilde 🙂 Her er vi i Surkhet.

Jeg ringer hjem via Facetime hver kveld, mamma holder fortet hjemme. Her er forresten 3 t 45 min tidsforskjell hit, det har jeg ikke opplevd før. Det pleier jo å være hele timer, noen som vet hvorfor?

Vi har vært på opptak i 14 timer i dag, i over 35 varmegrader, puh. Men det var verdt hvert minutt, og her er noen av de fantastiske bildene Joakim Kleven har tatt, han er så sinnsykt flink og helt GULL å ha med. Nå er det over midnatt her, jeg sitter i resepsjonen og blir bokstavelig talt spist opp av mygg. Jeg kan HØRE den til og med. Natta!

6 Comments

 1. Hei!
  Nepal er fantastisk, har selv bodd der en periode. Det ser ut som det er en landsby du befinner deg i – husk å dekke til skuldre og knær av respekt til de innfødte.
  Ny oppholdet!

 2. Ruth ,sunnmørsjenta :)

  Fantastisk Marna:) Nepal har alltid vært min drøm.Hadde jeg visst du skulle dit ,skulle du fått med forskjellig til barna Er det en liten jente der jeg kan fjernadoptere ?

  1. komikerfrue

   Hei hei, takk her er helt fantastisk! Faktisk så går flere og flere organisasjoner vekk ifra det å “fjernadoptere” barn, for det er fordi det krever enormt med både tid og ressurser å holde et arkiv, holde fadderen oppdatert og så videre. I stedet jobber de med fantastiske resultater med å endre hele landsbyer og samfunn, der grupper med kvinner og barn får støtte og hjelp til å skape seg en bedre fremtid. Hjelp til selvhjelp, jeg har sett det med egne øyne og jeg er så utrolig fasinert over arbeidet som blir gjort og hvor mange som blir hjulpet. Sjekk https://strommestiftelsen.no for mer info 🙂

 3. Hei!
  Fra norge til nepal er det 4 timer og 45 minutts tidsforskjell, og som guiden våres sa når vi var der, er det grunnet fordi landet ikke ville ha samme tidssone som India. India har 4 timer og 30 minutt, og nepal er da særegent med 4 timer og 45 minutt. Jeg vet ikke om dette er korrekt eller om det bare er guiden som har tullet, men det var dette svaret jeg fikk 🙂

  1. komikerfrue

   Det stemmer tror jeg, men når vi nå har sommertid så er det 3:45 🙂

Comments are closed.