Fargene på veggene 

I starten var jeg veldig entusiastisk over valg av farge på vegger og tenkte at dette blir knallbra. Mamma som er kunstner hjalp meg og jeg gledet meg skikkelig til å sette i gang.

Men når fargene kom på så ble jeg grepet av en fullstendig panikk, sist uke grein jeg flere ganger fordi det eneste jeg så var grå vegg ute, grå vegg inne og grå vegg ute. Herregud huset vårt er helt ensfarget! Skreik jeg, og den blågrønne veggen poppet ikke som jeg hadde trodd og Gud forby HARMONISERTE i stedet for å skape kontrast. KRISE!

Hele apparatet rundt meg bad meg ha is i magen og stole på at det ville bli bra og minnet meg på at det er et par kraftige møbler som skal inn som kommer til å kreve en stødig bakgrunnsfarge. -Og i dag kunne jeg endelig se begynne å trekke på smilebåndet. Kakkelovnen fikk hvite fliser på seg og vi fikk LYS i spottene. Jammen kommer det til å faktisk se ut som et hjem likevel.

Noen av veggene er malt med kalkmaling, farge heter St.Pauls Blue. Resten av veggene har fargen Varm Grå og vinduskarmene blir klassisk hvit, siden kakkelovnen og kjøkkenet er hvitt.

Video fra malingen ligger på Instagram @komikerfrue

Trikset med å male en slik vegg er at den som er dårligst til å male får jobben, for det skal rotes skikkelig med penselen og smøres tjukt på! -Det ble ironisk meg, men jeg som er freak på konsistens og mengde fant fort ut av det og syns dette var skikkelig artig.

Neste uke kommer kjøkkenet, og kakkelovnen blir såååååå fiiiiiin! Jeg elsker den faktisk. Jeg har sittet og sett på den flere ganger og bare smilt fra øre til øre. Kakkelovn var det ene jeg visste jeg ville ha uansett hvilket hus det ble. Det har vært drømmen i mange år. Den koster en del, men den erstatter sentralfyr så den vil finansiere seg selv på sikt.

Kakkelovn fra kakkelovner.no
Metermåleren fant jeg på Bauhaus, det var også der jeg snappet fra i badekaret, hengekøya og hagenissene. Det har rast inn med spørsmål på snap i dag, så for å svare alle så er t-skjorten fra Strommestiftelsen.no fra reisen til Nepal.

Ikke alt har gått etter planen, vi glemte fliselim mellom sparklet overflate og murpuss så den falt rett av siden sparkelet sugde opp all fuktigheten før sementen rakk å feste seg. Nå revurderer vi å bare male istedet, men jeg syns det var veldig fint slik det var da.. Får sove litt på det, uansett så er det DEILIG å endelig kunne se litt form på stua ♡

13 Comments

 1. Martine

  Hei! Hvis det er jotun sin farge så heter den St. Pauls blue 🙂 Det er veldig inspirerende å følge dere i oppussingen det blir jo hely nydelig!! Gleder meg til å se det ferdige resultatet!

 2. Ser ut som det blir kjempefint! Får lyst til å pusse opp jeg også

 3. Marielle

  Kjempe spent på slutt resultatet, blir nok bra 🙂 gøy å følge med på oppussingen 🙂 pass på å ikke bli utbrent noen av dere i alt (så Ørjan sine snapper) 🙂 ha en fin helg!

 4. Den heter st.pauls blue 😉 ikke pauls blue.. Hehe! Elsker fargen 🙂 vi har den på soverommet med en vegg i kalk 🙂

  1. komikerfrue

   Uæ, autocorrect 😀

 5. Kristin

  Mal bare rett på pipa med kalkmaling, anbefaler sealer over Enkelt og det blir veldig fint!

 6. Hei Marna. Hvor er de fine (hullete) skoene dine fra Snap, fra? Supernette Tina

  1. komikerfrue

   Hei, de er fra Amust, kjøpt i fjor 🙂

 7. Hører strengt tatt ikke til innlegget, men jeg er veeeldig nygjerring på hvor du fant oppskriften på den sjokoladekaken du fristet oss med på insta 🙂 Den med mange sjokoladelag Veldig fin vegg med st.pauls blue, har samme både i matt og i minerals 😉

  1. komikerfrue

   Aha, vet du jeg har et blogginnlegg klart med oppskrift og masse bilder, jeg har bare ikke tatt meg tid til å sette meg ned og sette det sammen. Kakeposter skal skrives med kjærlighet <3 Så det kommer <3

 8. Hva slags program brukte du for å lage den raske filmen?

  1. komikerfrue

   iMovie 🙂

 9. Hei 🙂
  Brukte dere gipsplater som dere sparklet over? La dere noe bak gipsplatene så dere kan henge opp ting på veggen? Holder på å pusse opp selv, og det er så mye å tenke på 😛

Comments are closed.