Matpakke eksperimentet

Morgenene hos oss er om ikke verre, så minst like stressende som hos mange andre. Å få unna alt som skal gjøres og få levert unger i tide, uten å stresse krever både planlegging og struktur. Èn glipp, og alt ryker rett vest.

Matpakker er egentlig noe jeg er ganske flink på, jeg er opptatt av at ungene skal ha mat de liker i matboksen og de får alltid med noe ekstra snacks for å heve matlysten. Noen ganger skriver jeg til og med en liten vits på matpapiret til Theodor.

Likevel ble vi med på et matpakkeeksperiment; Mills Matpakkelevering, sammen med en gruppe andre familier og  hele skoleklasser rundt om i landet. Det er fordi jeg vet at det er mange barn som ikke får riktig mat i sekken sin og Mills med dette faktisk samler inn verdifull informasjon som kanskje kan få myndighetene til å se litt annerledes på at norske skolebarn, våre arvinger, burde få kvalitetssikret kost i undervisningstiden.

Hver morgen i september får vi levert matpakke på døra fra Mills. Fiks ferdig. Tid spart og garantert sunn og spennende variert kost. Luksus tenker noen, men faktisk så er det ikke heeelt uten skepsis. Vi har en gutt som har klare meninger om hva han har lyst å spise så det er jo mulig at han ikke liker å bare få servert et eller annet som han ikke har fått være med på å bestemme selv. Når det er sagt så tenker jeg også at kanskje dette kan hjelpe han å få øya opp for litt mer variert kost.

Både han og jeg har svart på et spørreskjema som går på hvordan vi oppfatter matpakken han pleier å få, energinivå iløpet av dagen, om han spiser opp all maten sin, om det er nok mat osv osv, og etter eksperimentet skal vi svare på et nytt skjema.

Skolemat er noe jeg har brent for å mange år så dette kan bli spennende og lærerikt, og forhåpentligvis veldig nyttig!

1 Comment

  1. Det kan se ut som om dette fører til forferdelig mye avfall, selv om tanken er god! Det går jo an å ta med i tilbakemeldingen?

Comments are closed.