I did it again

Siden sist jeg klippet min elskede sønn i øret, med uhell såklart, så har hårklipp vært et kjempeproblem. Om han ikke var redd for klippemaskinen nok fra før så var han nå også redd for saks.

I ettertid har klippene vært sporadiske og av ulik kvalitet, jeg har klippet han når han sov og ved en sjelden anledning er den èn frisør som har klart å lure seg innpå han. Av henne lærte jeg et triks som jeg håpte skulle gjøre susen, for hun klipper med en tynnesaks og da blir det ikke hakk i klippen selv om en må stoppe før en er helt ferdig.

Jeg kjøpte en sånn saks og tenkte at nå, NÅ er alle problemene over for nå kan jeg klippe litt nå og da uten å skade han og så blir han vant til det og da kan frisøren få slippe til.

Tålmodig og bestemt klippet jeg i vei mens han ristet på hodet og peivet etter den irriterende saksen. Her gjaldt det å holde tunga rett i munn og det gikk bedre og bedre. -Helt til jeg ble ivrig og skulle bare.. Så skjedde det.

Jeg sverger jeg trodde ikke det var mulig å klippe i hud med denne saksen, men det gjør det!

Med et hulkende barn i armene tok jeg skadevurdering mens jeg følte meg som verdens verste mor. Her var det om å gjøre å redusere skadeomfanget. Mens jeg tørket blod så var jeg helt rolig, sa såklart empatisk unnskyld mange ganger, men tilføyde at om han holdt hodet stille så ville det ikke skje igjen.

Jada, jeg innrømmer det. Jeg indirekte gav han skylden, men det er viktig å komme seg rett oppå hesten igjen etter et fall. Her kunne jeg velge mellom å ALDRI få klippe kidden igjen, eller å manipulere situasjonen litt slik at han opplevde belønning ved bra oppførsel.

Jeg stappet i han en is, plastret øret og klippet litt til før sjokket la seg og skrekken var et faktum. Bare litt, men nok til at jeg kunne si; Se, når du er flink og sitter stille så går det jo helt fint!

Hilsen Bad Mom.

17 Comments

 1. Therese

  Uææææ d så ganske mye ut au! at du turde å ta saksen i håret igjen etterpå . Dåke e ganske modige begge to ser det ut som

 2. Jeg har faktisk full forståelse for at den ungen er redd for saksen. Stakkars liten.

  1. Anonym

   Trude. Har du barn?
   Dette er uhell som kan skje fort. Samme som og dunke hodet til barnet i biltaket på vei inn i bilstolen. Uhell skjer og barn lærer av det.

 3. Altså,jeg tror faktisk ikke det er helt uvanlig at mødre klipper barna i øret ved hjemmeklipp. Mamma klippet øret til broren min to eller tre ganger,og mitt øre en gang;)

 4. Therese

  Jeg pleier å teipe ørene fremover;)

  1. komikerfrue

   Jøye, det var smart 😉

 5. Christine

  De heter frisører for en grunn

  1. Anonym

   Samme som at det heter MAMMA for en grunn 😉

 6. Karoline

  Min første kommentar på bloggen din 🙂 Jeg synes det er helt riktig at du klippet videre etter uhellet. Barn må også lære konsekvenser.
  Velger man å klatre øverst i et tre og dingle med bena (som i boken om «Emma i barnehagen» vet du), så kan man være uheldig og falle ned.
  Tar man av seg vottene for å lage snømann i -5 grader, da blir man kald på hendene.
  Sier mamma at man må sitte helt stille fordi hun skal klippe hår med saks, og barnet velger å bevege på seg, da er det vel ikke overraskende at det kan gå galt. (Å ja, i disse situasjonene kommer det an på barnets alder og modenhet hvor mye man kan forvente.)
  Selvfølgelig synes jeg synd på Dexter som fikk sår på øret, men du er ingen dårlig mor Marna <3 Du vet.. uflaks / shit happens / C'est la vie / osv osv 😉

 7. Uff da ☺ dere er søte da ☺

 8. Martine

  Du kan godt få øve deg på meg om du vil. Jeg har massevis av hår som skal klippes av uansett.

 9. Been there, done that….herregud så fort gjort!! :O Hilsen 3barnsmor…..

 10. Lene Hjermundrud

  Har gjort det samme med min sønn da han var liten… Med samme melding om at det ikke ville skjedd om han satt stille. Men det gjør vondt i mammahjertet når det skjer <3

 11. Det er sånt som kan skje. Har klippet junior i øret en gang jeg også, og han fikk ikke varige men. Tvert i mot velger han fortsatt min klipping fremfor en tur til frisøren 16 år senere 🙂

 12. Kanskje på tide å la en frisør klippe han. Forstår at det er uhell hver gang, men for hans skyld (og ørene hans) er det nok best 😉

 13. Jeanette

  Nå har ikke jeg klippet noen av mine barn, og ser at du får trøst fra andre som har vært uheldige! Men jeg selv ble klipt i øret da jeg var yngre, og vet dere hva? Det var ikke mamma, men FRISØREN. Så det kan skje selv med utdannelse og erfaring

  1. Selvfølgelig kan det skje alle, selv frisører. Men dette er ikke første uhellet, hun har klippet øret hans flere ganger. Antar at ikke du ville gått til samme frisør hver gang visst du ble klippet i øret ditt. Har full forståelse for mammahjertet, dømmer ikke, men uansett hvem som klipper og hvor lite det er med meningen, så er det faktisk vondt å bli klippet i øret.

Comments are closed.