Brannøvelse med brannbamsen Bjørnis!

 Annonse for Brannvernforeningen

Hils på Bjørnis!

Bjørnis er en brannbamse, og jobben hans er å gi trygghet for barn som opplever brann og andre ulykker. Han er også frontfigur i brannvernopplæring rettet mot barn. Han ble til som et lokalt initiativ av brannvesenet, men er nå et helt landsdekkende prosjekt! Han besøker barnehager og holder brannøvelser. Han lærer til og med barn om hvordan de kan sjekke brannsikkerheten hjemme hos bestemor og bestefar.

Se gjerne med om brannøvelse HER

Jeg er oppvokst med en bonuspappa som er brannmann, og har opplevd at et hus i familien har brent ned. Man vet aldri når det skjer, men man kan forebygge og dermed redde liv.

Brannøvelse for de minste er ikke alltid så enkelt, men Bjørnis gjorde det til en helt fantastisk opplevelse! Guttene elsket han og kastet seg i armene hans! Han tok oss rundt i huset og sjekket røykvarslere og lekte flere brannleker med ungene.

En kjempestor spå hadde brannlekoppgaver, som f.eks å finne veien til utgangsdøra i blinde. Det var ikke lett!

-Bjørnis tok seg også tid til å leke “Bjørnen sover” med Dexter, haha!

Over 80 brannvesen landet rundt bruker Bjørnis som verktøy når de møter barn i forbindelse med branner og andre ulykker. Denne bamsen er med i brannbilen og gis til barn på ulykkessteder. Det kan være at et barn er overlevende alene, eller det er kaotisk og brannbamsen har vist seg å være enormt betydningsfull og en kjempeviktig ressurs.

Les mer nedenfor om hvordan du kan hjelpe ♡

Bjørnisprosjektet drives av Brannvernforeningen og er et non profit prosjekt. Alle inntekter går tilbake til prosjektet for å nå så mange barn som mulig i Norge.

Bjørnis har egen nettbutikk, med maskoteffekter, for å finansiere prosjektet. Og for noen kule effekter! Bjørnis er barnas nye superhelt, spør du meg!

Plaster med brannsjekkliste på baksiden, altså, så smart! Her er luer, gensere og capser til store og små, klistremerker og reflekser, du finner alt sammen på brannbamsen.no.

Dette er gaver med mening ♡ Følg også gjerne Bjørnis på Facebook

Hettegenseren har en strikk inni lommen, til å feste mobilen i! Så smaaaart..!