Jeg trekker meg

Jeg trenger heller ingen bloggpris for å vite at mye av det jeg gjør er bra.

På søndag går prisutdelingen til Vixen av staben og jeg vet om mange flotte mennesker, med vel fortjente finaleplasser, som virkelig gleder seg og er spente på om det er deres tur til å stikke av med seieren. Dedikerte, hardtarbeidende kvinner og menn som jeg ser opp til, lar meg inspirere av og respekterer. Influencere som hverken fremmer usunt utseendefokus, ekstremt forbruk eller halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse eller plastisk kirurgi. Influencere som fortjener å vinne en pris de kan være stolt av uten å bli stigmatisert eller tatt under en kam som dårlige forbilder.  Ja, det er å spisse det litt til, men det er viktig å se det store bildet her.

Det er trendy å mene noe. Herregud jeg blir forvirret av mindre, det er så mange meninger om alt mulig overalt. Det er nærmest en krig om å stikke hodet frem, være modig og innovativ, først ute med en kraftfull mening. Det er trendy å være samfunnsengasjert. Det skaper oppmerksomhet, -om en har riktig timing. Hva er vel ikke bedre timing enn å trekke seg fra en vixenfinale, bare dager før? Klart det gir oppmerksomhet, men til hvilken nytte?

Til syvende og sist er en influencer pris en mulighet og en plattform til å bli hørt. Det er en gigantisk mikrofon! Det er en anerkjennelse som faktisk kan brukes til mye bra. Hvorfor kaste bort den muligheten? Jeg er ikke perfekt, men jeg ser likevel på meg selv som en bra person. -Jeg trenger heller ingen bloggpris for å vite at mye av det jeg gjør er bra. -Men det betyr ikke at jeg ikke setter pris på en! Det betyr ikke at jeg ikke vil bruke den prisen til å gjøre en forskjell.

Personlig skulle jeg ønske at alle typer bloggpriser ble gitt uten at influecerene selv hadde påvirkningskraft i form av mangfold av lesere og hvorvidt de er dedikerte eller ikke. Jeg håper dette er noe Vixen endrer til neste år, jeg håper at det blir en Vixen til neste år! -For de gjør faktisk mye bra også. Vixen nominasjonene er som en gullerot for å følge Forbrukerrådets retningslinjer om merking av reklame. Og når de store bloggerene merker riktig, ja da følger resten av ligaen med også. Jeg ser ikke at det kan være en dårlig ting.

Jeg trekker meg, -fra neste Se & Hør Influencer nominasjon. -For den er bare tull. Det handler kun om å skaffe trafikk inn til seher.no og er ren utnytting av influencerene. Takk, men neitakk.

Heia Vixen!