Monkey business

Tidlig om morgenen, før de andre turistene våknet, troppet vi opp på apefjellet i Hua Hin. Det er rett og slett en høyde med et tempel som en flokk aper har okkupert og som turistene syns det er festlig å besøke. Vi var intet unntak, og hadde store forventninger.

Tempelet lite og vakkert, etter en laaang trapp ble vi møtt av en eldre vakker munk som gav oss et armbånd for god lykke. Det gav en fin indre følelse, men den ble litt forstyrret da vi gikk inn i tempelet, der det satt en yngre munk med ipoden sin og passet sine egne saker. Syns jeg hører de eldre munkene; “da vi var yngre, da..”

Egentlig så var det ikke så mye mer å se, en haug med forlatte bygninger (antagelig pga et tidligere ras på ene siden av fjellet), masse aper såklart og tilsvarende mengde apebæsj. Overalt. Jada, jeg tråkka i en, diiiigg!

Det var ikke lov å mate apene, “da ville helvete bryte løs” sa sjåføren vår. Men selv om vi ble litt skuffa over at det ikke var aper som ville sitte på skulderen og spise banan sammen med oss så var det litt fint å se ville aper i sitt naturlige element også. De gav seg blanke i oss når de visste at vi ikke hadde mat eller noe annet de kunne stjele. Vi fikk gå rundt og se på de, på deres premisser. Jeg var ikke så høy i hatten hele tiden..!

Okei så var de litt søte også, og med så menneskelige ansikt! Se han under her som smiler og ligner på den søte mannen.

Skal du besøke apefjellet i Hua Hin så dra gjerne før kl 08 om morgenen, bestill taxi dagen før og be sjåføren vente til dere skal tilbake. Ha med 20 bath sedler til donasjonsboksene til tempelet. Kjøp is til sjåføren 🙂