Mine hemmelige triks foran kamera

Reklame: Fotoshoot for Floyd og noen reklamelenker

Herregud, det er ikke bare bare å stå opp klokka 6 om morgenen, bli skremt av seg selv i speilet og så å skulle svinge seg rundt og bli faktisk presentabel for kamera om bare et par timer. Ja jeg mener også mentalt. Man må nesten føle seg fin for å få til den magiske “strålingen” (jeg har faktisk et lite triks for det også.)

Kan jeg få to uker med detox takk? Å smile til seg selv når man kun klarer tenke; “Er dette virkelig noen vits?” er ikke lett. Men, med et par lure triks i boka så er det lys i tunnellen, selv når øyelokka er hovne og kroppen fremdeles sover.

Da jeg parkerte bilen i Holmestrand så følte jeg meg betraktelig bedre, da hadde jeg gjort et par tiltak OG kjørt langs motorveien mens det var soloppgang, det gjorde underverker for sinnet.

For om man skal se glad ut på bilder så må man føle ekte glede. Jeg skal dele en hemmelighet..

Først og fremst, når du er glad og smiler til noen, kjenn litt etter hva den følelsen er for noe. Hvor den ligger i kroppen og hvordan den føles. Den følelsen er den jeg henter frem når jeg ser et kamera. Ofte sier fotografen; Neimen, så blid da gitt 😀 Jeg har rett og slett lagret den følelsen og henter den frem når meg må. Det funker ihvertfall for meg. Ofte må jeg grave den litt frem, men så kommer den etterhvert og noen ganger må jeg le høyt, tulle og tøyse for å finne den. Når jeg tar bilder med venner så kiler jeg de litt på ryggen, så kommer gliset vettu. Det ekte gliset 🙂

Så, det neste trikset. Når du ser deg selv i speilet og klarer gi deg selv det hotteste blikket. Du vet, det med virkelig utstråling. Kjenn etter hva som skjer med musklene i hodebunnen. Om du klarer å legge merke til at du slapper av i ansiktsmusklene? Og at musklene i tinningen og rundt øret faktisk trekker bakover? Det er da du gløder. Ansikter blir mykt og gløder og kombinert med “indre glede” så stråler du faktisk. Øv litt på det og bruk det når du skal ta bilde. Jeg lover det er ingen som legger merke til det, annet enn at du ser virkelig fin ut.

Joda, det er vanskelig å få til om man er sjenert for kamera, men her et siste triks: Smil til fotografen, og ikke kamera! Tenk at hun eller han er din venn og du smiler av glede til henne. Drit i kameraet. Da blir det litt lettere å tørre å la seg selv stråle, som du faktisk gjør når du blir oppriktig glad og snakker med mennesker du liker å være sammen med.

Sist, men ikke minst. Det hjelper å ha tatt seg en dusj. Jeg har virkelig problemer med å fake glam om jeg er føler meg som en dass. Altså, ord blir fattige når jeg skal beskrive hvor glad jeg var for at jeg fikk ordnet neglene mine kvelden før shooten.

Her er alt jeg brukte den morgenen frem til jeg satt i makeupstolen:

 1. Peeling er ALT på denne årstiden. Uten peeling kan jeg bare drite i å ta på selvbruning, sminke eller leppestift for den saks skyld for huden er så tørr og grov. Jeg elsker ansiktspeelingen fra Codage (Skincity.no), det er en gelè som peeler med fruktsyrer, løser opp sorte prikker og gjør huden glatt og fin før makeup uten å skrubbe. Amazing håndpeeling fra ZO, både masse korn OG fruktsyrer OG pleiende oljer. Jeg fikk overdose med selvbruning på hendene pga tørr hud så den fikk vekk det verste og jevnet fargen.
 2. “In Unicorns we trust” – Unicorn sheet mask! Denne er litt stivere i tekstilen enn andre, men herregud så mye serum den hadde! Huden fikk drikke seg helt mett – jatakk til extra moisturizing! Øyemasken fikk faktisk være på hele bilturen, nye ToGoSpa med GLITTER, altså, god jul og godt nyttår, denne kommer også med gullglitter. Så gøy! Og så tok den vekk alt av poser under øynene, så det var jo veldig greit. Unicorn maske HER Glitterøyemaske HER
 3. Sara Happ er ekspert på leppeprodukter og ikke noe slår denne leppeskrubben og balmen. De kommer i flere smaker og er alltid så fint innepakket, perfekt til å henge på den kjedelige vinflaska du alltid gir venninna til jul. Sara Happ finner du HER
 4. Selvbruning. MASSE selvbruning! Det ble vel to runder med spraytan, ihvertfall på de områdene jeg visste kom til å synes. Jeg er alltid forsiktig med selvbruning før foto, så heller to påføringer slik at jeg vet at fargen blir fin. Jet Set Sun, nå på 25% rabatt! HER! (Rabatten ligger alt inne.)
 5. Jeg har alltid med tørrshampo med volumeffekt på shoot, for denne er en av de få jeg vet om som gir sykt mye volum. Jeg sprayer den inn i hårrættene, ikke i lengdene. Massèr litt og voilà. Instant Pamelahår. CoLab tørrshampo HER
 6. Bodybutter, det er ikke nok med vanlig bodylotion på vintertørr hud. Julebutterene fra The Body Shop lukter bare så utrolig digg, jeg må alltid ha en slik tilgjengelig.
 7. Det er sjelden jeg bruker mye krem i ansikter før fotomakeup, et fuktighetsserum holder i massevis. Superstart serum fra Elizabeth Arden er en superfin start på makeup 🙂

(Vårkolleksjon for Floyd by Smith, bare å glede seg 🙂

3 Comments

 1. Flotte tips 🙂

 2. Elin Pettersen

  Hei
  Sprayer du bare spray tan på ansikt
  Kjøpte en sånn og må prøve før jul. Aldri brukt det før, litt usikker på å prøve
  Flotte tips og fin blogg
  Håper på flere slike tips:=

  1. komikerfrue

   Ja, spray med ca 30 cm avstand. Pass på å ikke holde sprayen sidelengs eller oppned. Spray jevnt frem og tilbake, du kjenner på huden hvor den treffer og at det blir ca like mye overalt.
   Spray gjerne noen sekunder, men det skal ikke bli vått og renne. Ta heller for lite enn for mye den første gangen 🙂
   Lykke til!

Comments are closed.